Oglasi

Agrokor: Opstojnost kompanije nije upitna

Hrvatski koncern saopćio kako radi s ključnim investitorima na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu.
Prehrambeni gigant je medijima uputio izjavu za javnost zbog raznih informacija, među kojima je veliki broj nepotpunih i netačnihArhiva

Hrvatski koncern Agrokor u nedjelju je poručio kako njegova opstojnost nije upitna i kako menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sistema i novom poslovnom modelu, kojim će zaštititi interese svih svojih dioničara, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prenosi agencija Hina.

Prehrambeni gigant je medijima uputio izjavu za javnost zbog, kako ističe, raznih informacija, među kojima je veliki broj nepotpunih i netačnih, a koje mogu stvoriti iskrivljenu sliku o kompaniji i poziciji u kojoj se ona nalazi.

"Poštujući veliki javni interes, želimo ponoviti da je Agrokor najveća hrvatska i regionalna kompanija, koja ima snažne brendove, jaku tržišnu poziciju i kvalitetne zaposlenike", kaže se u izjavi.

Navodi se kako ukupan Agrokorov prihod čini 15 posto hrvatskog bruto domaćeg proizvoda i jedan je od pokretača ekonomskog razvoja, prvenstveno u prehrambenoj i poljoprivrednoj proizvodnji.

Sastanak predstavnika firmi

"Pozicija i opstojnost Agrokora i njegovih kompanija nije upitna. Menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu, kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima, prema kojima će Agrokor ispunjavati sve preuzete obveze", piše u saopćenju.

"Odabrani model uskoro će biti prezentiran svim ključnim partnerima i zaposlenima. Agrokoru će biti prihvatljiv samo onaj model koji ne bi išao nauštrb naših zaposlenika i naših dobavljača i koji će u potpunosti štititi njihove interese, a u suglasju je s našim investitorima."

Agrokor naglašava kako u tom procesu ima snažnu podršku svojih ključnih dioničara te kako će repozicioniranje kompanije omogućiti daljnji razvoj njegovih kompanija, kao i poslovnih partnera, odnosno dobavljača.

Mediji su objavili ranije u nedjelju kako bi se se u ponedjeljak trebali sastati predstavnici Kraša, Vindije, Dukata, Podravke i Francka, kako bi se dogovorili o strategiji daljeg djelovanja prema Agrokoru.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.