Akcija protiv trgovine ljudima: Pritvoreni policajci

Osumnjičenima je određen policijski pritvor u trajanju od 48 sati (Reuters)

Policijski inspektorat i Direktorijat za istrage trgovine ljudima Kosovske policije u akciji provedenoj sinoć i danas uhapsili su sedam osoba, prenosi Anadolija

U akciji kodnog naziva “Signal” privedeni su kapetan policije, policajac, dvojica pripadnika Sigurnosnih snaga Kosova, sekretar profesionalne tehničke srednje škole, profesor srednje škole u Glogovcu i civil.

U saopštenju Policijskog inspektorata Kosova ne navode se imena uhapšenih.

Osumnjičenima je, nakon razgovora obavljenog u prisustvu branilaca, odlukom nadležnog tužioca određen policijski pritvor u trajanju od 48 sati.

Službene tajne

Privedeni se sumnjiče da su počinili krivična djela otkrivanja službene tajne, zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja, primanja mita, davanja mita, držanje oružja bez dozvole, neprijavljivanja krivičnih djela i pružanja pomoći počiniocima krivičnih djela.

Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je, nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom u Uroševcu, započeo istragu u vezi sa ovim slučajem u septembru 2014. godine. Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu izvršen je pretres pet različitih lokacija u Uroševcu, Kosovu Polju i Prištini.

“Pretresen je jedan restoran i jedan lokal sa igrama na sreću u Uroševcu, dva stambena lokala i jedan pomoćni objekat gde su konfiskovani različiti materijalni dokazi”, navodi se u saopštenju Policijskog inspektorata.

Izvor: Agencije