Al Jazeera osvojila prestižne nagrade u Aziji

Al Jazeerin dokumentarni program '101 East' dobio je dvije nagrade (Al Jazeera)

Al Jazeerin kanal na engleskom jeziku osvojio je nagrade Asian TV Awards za najbolji kablovski i satelitski kanal godine i mrežu godine, koje se dodjeljuju za najbolje azijske televizijske sadržaje.

Al Jazeera English dobio je i pet nagrada u raznim kategorijama na ceremoniji u Singapuru.

Dokumentarni program 101 East osvojio je dvije nagrade, dok je kamerman Matt Allard nagrađen za najbolju kinematografiju za prilog “On Thin Ice: India's National Ice Hockey Team”, koji upoznaje gledaoce s indijskom reprezentacijom u hokeju na ledu.

Nagrada za digitalnu priču

Televizijski voditelj dokumentarnog programa 101 East Steve Chao drugu godinu zaredom osvojio je nagradu za najboljeg voditelja vijesti (Current Affairs), dok je Nagieb Khaja dobio pohvale u istoj kategoriji.

Al Jazeerin program “Too Young to Wed” (“Premladi za ženidbu”) u okviru 101 Easta također je dobio pohvale u kategoriji socijalne svijesti.

Epizoda “China Fake Boyfriends” (“Lažni momci u Kini”) iz serijala “Witness” (“Svjedok”) dobila je dvije nagrade – za podizanje društvene svijesti i najbolju režiju.

“India Menstruation Man” (“Indijski menstruacijski čovjek”), koji su režirali Dirk Gilson i tim digitalnog odjela Al Jazeere English, također je dobio nagradu za digitalnu priču.

Izvor: Al Jazeera