Albanija šokirala Portugal, Nijemci teško protiv Škota

Danci su uspjeli preokrenuti pogocima Pierre-Emilea Hojbjerga (65) i Thomasa Kahlenberga (80) (EPA)

Teška pobjeda svjetskih prvaka Nijemaca kod kuće protiv Škotske (2:1) te domaći porazi Grčke i Portugala obilježili su nedjeljne dvoboje evropskih kvalifikacija za EURO 2016.

U grupi I Albanija je u Lisabonu šokirala Portugal, za koji nije nastupio povrijeđeni Cristiano Ronaldo.

Njegov izostanak pokazao se nenadoknadivim za Portugalce, a Albanci su došli do neočekivane pobjede pogotkom Bekima Balaja u 52. minuti.

U ovoj grupi Danska je u Kopenhagenu pobijedila Armeniju s 2:1, i to nakon što su Armenci poveli pogotkom Henrikha Mkhitarjana (49), navodi agencija Hina.

Danci su uspjeli preokrenuti pogocima Pierre-Emilea Hojbjerga (65) i Thomasa Kahlenberga (80), te došli do prve pobjede u grupi.

Pobjeda Njemačke

U grupi D Nijemci su s 2:1 slavili teškom mukom protiv Škotske, a oba gola za “Elf” polučio je Thomas Mueller (18, 70). Škoti su se hrabro borili, a za njih je gol dao Ikechi Anya (66).

Republika Irska je slavila u Tbilisiju protiv Gruzije s 2:1, a junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Aiden McGeady (24,90). Strijelac za domaćine bio je Tornike Okriašvili (38).

Gibraltar je odigrao prvu službenu utakmicu otkad je postao članom UEFA-e, ali je neće pamtiti po dobrome jer su kod kuće izgubili od Poljske s čak 7:0.

Na toj utakmici je Robert Lewandowski zabio čak četiri gola (50, 53, 86, 90+2), dvaput je strijelac bio Kamil Grosicki (11, 48) i jednom Lukas Szukala (58).

Poraz Mađarske i Grčke

U grupi F Sjeverna Irska je u Budimpešti slavila protiv Mađarske s 2:1, zahvaljujući golovima u samoj završnici. Mađari su poveli u 75. minuti posredstvom Tamaša Priskina, da bi Irci preokrenuli u finišu pogocima Nialla McGinna (81) i Kylea Laffertyja (88).

Grci su kod kuće pred praznim tribinama izgubili od Rumunije s 1:0, a jedini pogodak zabio je Ciprian Marica (10-11m).

Finci su slavili kod Farskih otoka s 3:1, i to nakon što su domaćini vodili golom Christiana Holsta (41). U drugom dijelu Finci su preokrenuli posredstvom Rikua Riskija (53,78) i Romana Eremenka (82).

U prijateljskom ogledu u Beogradu Srbija i Francuska su odigrale 1:1. Pogodak je za Srbe dao Kolarov (80), dok je Francuska dugo vodila nakon gola Pogbe (13).

Izvor: Agencije