Allen: Optužbe o zlostavljanju su sramne

Protiv američkog reditelja vođena je istraga o navodima za napastvovanje djece 1993. godine, ali su tužitelji odustali od podizanja optužnice (Reuters)

Poznati reditelj Woody Allen uzvratio je na optužbe svoje usvojene kćerke Dylan Farrow da ju je seksualno zlostavljao u mladosti, poručivši putem izdavača da su “neistinite i sramne”.

U otvorenom pismu koje je The New York Times objavio tokom vikenda na svojoj internetskoj stranici, kćerka glumice Mije Farrow, koju je usvojio Allen, prvi put je komentirala događaje iz 1992. godine, podstaknuta time što Hollywood nastavlja nagrađivati Allena.

“Rekao mi je da legnem na stomak i igram se s električnim vozićem svog brata. Onda me je seksulano napastvovao”, napisala je Dylan Farrow (28) u otvorenom pismu njujorškom listu, prenose agencije.

Početkom januara Allen je dobio Zlatni globus za životno djelo, a njegov najnoviji film Blue Jasmine nominiran je za nagradu Američke filmske akademije Oscar.

Ranija istraga

Dylan je navela da osjeća krivicu što nije ranije raskrinkala Allena i onemogućila ga da bude u blizini drugih djevojčica.

Prema njenim navodima, Allen je ponašanje koje joj se nije sviđalo i za koje je mislila da je normalno ponavljao često i vješto ga krio od njene majke.

Protiv američkog reditelja vođena je istraga o navodima za napastvovanje djece 1993. godine, ali su tužitelji odustali od podizanja optužnice.

Navodi iz 1992. godine uslijedili su ubrzo nakon što je Allen prekinuo vezu s Mijom Farrow i počeo novu vezu s njenom usvojenom kćerkom Soon-Yi Previn, koja je u to vrijeme imala 19, a on pedesetak godina.

Allen joj nije bio poočim, a njih dvoje su se vjenčali 1997. godine i imaju dvije usvojene kćerke.

Izvor: Agencije