Alves: Svi smo uz trenera Vilanovu

Alves i Vilanova: Treneru Barcelone operiran tumor prošle sedmice (Getty Images)

Defanzivac španskog nogometnog kluba Barcelone Dani Alves rekao je kako je svaki član ekipe tu da pomogne treneru Titu Vilanovi, istakavši da nogomet trenutno nije toliko važan kao zdravlje oboljelog stručnjaka, prenosi agencija Tanjug.

Alves je u razgovoru za jedan brazilski list naglasio da igrači svaku pobjedu u španskoj Primera ligi posvećuju 44-godišnjem Vilanovi, kome su ljekari prošle sedmice odstranili maligni tumor pljuvačne žlijezde i predstoji mu šest sedmica hemoterapije.

„Mi smo tu da pomognemo Vilanovi u njegovoj borbi sa bolešću. To je razlog što svaki trijumf posvećujemo njemu, nogomet je sada u drugom planu, jer se Tito bori za život“, rekao je iskusni brazilski reprezentativac.

Vilanova je prije operacije vodio tim Barcelone u najboljem početku sezone ikada.

Katalonci imaju velikih 16 bodova prednosti nad aktuelnim šampionom Realom iz Madrida. Međutim, Alves smatra da trka za titulu još nije odlučena.

„Naša prednost je više nego značajna, ali bi trebali ostati mobilni, jer je preostalo još mnogo utakmica. Prvenstvo je daleko od završenog“, kazao je 29-godišnji desni bek Barce.

Demant špekulacija

On je naveo da nije iznenađen dosadašnjim rezultatima katalonskog kluba.

„Mi samo ubiremo plodove našeg rada. Naporno smo radili i rezultati su evidentni”, rekao je Brazilac, demantujući medijske spekulacije da bi mogao promijeniti sredinu.

„Takve informacije se plasiraju s ciljem da nas destabilizuju. Osjećam se dobro u Barceloni i tu želim ostati.“

Nakon zimske pauze Barcelona nastavlja takmičenje u španskoj Primeri utakmicom protiv gradskog rivala Espanyola 5. januara.

Izvor: Agencije