Amerikanci predali novu ponudu za Hajduk

Ponuda je uslijedila uoči sutrašnje sjednice splitskog Gradskog vijeća koja će biti posvećena Hajduku, no Glover tvrdi da to jedno s drugim nema veze (Pixsell)

Skupina američkih investitora, koja je ovog ljeta dostavila ponudu gradskom poglavarstvu za kupnju splitskog nogometnog kluba Hajduk, predala je novu ponudu za kupnju tog kluba, ali jedan od članova te skupine, Michael Glover, na današnjoj konferenciji nije želio otkriti financijski iznos koji se nudi za kupnju kluba, rekavši da je sadašnja ponuda drugačija od prethodne. 

“Ponudu smo predali jučer, ali ne želim razgovarati o specifičnim brojkama, jer smatram da bi to bilo neprikladno prema Gradskom vijeću. Smatram da onog trenutka kad se ponuda preda ona postaje povjerljiva stvar između onoga tko ju je predao i Gradskog vijeća koje je primilo ponudu”, rekao je Glover na današnjoj konferenciji za novinare u splitskom hotelu Le Meridien Lav, prenosi Hina.

Ponuda uoči sjednice o Hajduku

Ova je ponuda uslijedila uoči sutrašnje tematske sjednice splitskog Gradskog vijeća, koja će biti posvećena Hajduku, no Glover tvrdi kako nova ponuda nema nikakve veze sa sutrašnjom sjednicom, te da je on svoj sadašnji dolazak u Split planirao još prije mjesec dana.

“Ne očekujem da će se na sutrašnjoj sjednici splitskog Gradskog vijeća glasovati o našoj novoj ponudi, da će je prihvatiti ili odbiti. Nadamo se da će Gradsko vijeće shvatiti da je privatizacija Hajduka mudar potez, te da će Gradsko vijeće i gradonačelnik Ivo Baldasar početi proces privatizacije“, istaknuo je Glover.

On je rekao da je gradonačelnik Baldasar bio korektan kada je za prvotnu ovoljetnu ponudu poručio kako je nedovoljna, te je ukazao na to gdje su nedostaci te ponude. “Mi smo uzeli u obzir te gradonačelnikove poruke”, dodao je Glover.

Split većinski vlasnik kluba

Većinski vlasnik Hajduka je Grad Split sa udjelom od 56 posto u ukupnim dionicama kluba, a Glover je, odgovarajući na novinarska pitanja, istaknuo kako njegova skupina investitora želi kupiti 51 posto dionica kluba, ali želi i financijski uvid u stanje Hajduka, jer njegova skupina koja je zainteresirana za kupnju Hajduka dosad nije imala pristup financijskom stanju kluba.

Po njegovim riječima, skupina američkih investitora koja je ponudila kupnju Hajduka svjesna je da ne bi imala profit u iduće tri ili četiri godine.

Na novinarsku zamolbu da pojasni tko su članovi američke skupine investitora koja želi kupiti Hajduk, Glover je istaknuo da su, osim njega, članovi te skupine “jedan od najkvalitetnijih sportskih psihologa u svijetu Darren Treasure, te profesionalni igrač američkog nogometa Ndamukong Suh”.

“Svi mi, osim biznisa, imamo veliku strast za sportom, a moje zanimanje za Hajduk počelo je kada je moj sin svojedobno trenirao sa juniorima Hajduka i tada sam primjetio da je Hajduk jedan sportski i kulturološki fenomen i to me fasciniralo”, dodao je Glover.

Na konferenciji i Fiorentini

Konferenciji za novinare nazočio je i bivši sportski direktor Hajduka Fredi Fiorentini, a na novinarski upit ima li on kakvu ulogu u ponudama američke skupine investitora za kupnju Hajduka, Glover je odgovorio niječno.

“Fiorentini je moj prijatelj, ali on nema nikakvu poziciju ni u Hajduku ni unutar naše skupine. Ukoliko bismo mi kupili Hajduka, Fredi ne bi bio dio menadžmenta”, dodao je Glover.

Na upit postoje li, osim Hajduka, druge mete njihovih investicija u Hrvatskoj u sklopu tih širih perspektiva, Glover je odgovorio kako su on i njegova skupina investitora trenutačno usredotočeni na kupnju Hajduka, “ali je dugoročni interes da se investicije prošire i izvan Hajduka, primjerice u Košarkaški klub Split ili u razvoj nekretnina”.

Tijekom jednosatne konferencije za novinare Glover je isticao kako je trenutačno stanje u Hajduku takvo da zahtijeva brzu reakciju, jer klub “stvara nove gubitke”, te da su nužna i značajna ulaganja u obnovu stadiona Poljud.

Izvor: Agencije