Ancelotti bi Ronalda i Messija u istom timu

Ronaldo i Messi igraju za rivale španske Primere, no Real je jedan od rijetkih klubova svijeta koji ima novca za kupovinu Argentinca (AP)

Trener Reala Madrida Carlo Ancelotti kazao je kako bi volio, da je to moguće, imati i Cristiana Ronalda i Lionela Messija u svome timu.

Budućnost Messija, zvijezde Barcelone, od nedavno je tema brojnih špekulacija, a njegovi pokušaji da razjasni situaciju doveli su do dalje zbunjenosti jer je ovaj 27-godišnji Argentinac kazao kako još ne zna gdje će igrati naredne sezone.

„Kraljevi“ iz Madrida jedan su od tek nekoliko klubova na svijetu koji su dovoljno bogati da mogu razmišljati o dovođenju igrača za koga treba izdvojiti 250 miliona eura odštete i godišnju platu od najmanje 20 miliona eura.

Iako prelazak igrača između ova dva kluba zvuči malo vjerovatan, to se ranije dešavalo u slučajevima Luisa Figa, Michaela Laudrupa i aktuelnog trenera Barcelone Luisa Enriquea.

Izviždani Bale

Šef struke Reala na konferenciji za novinare rekao je kako bi volio u timu imati i Portugalca i Argentinca, dvojicu ponajboljih igrača današnjice.

„Mora se imati u vidu da je Cristiano amblem Real Madrida, a Messi Barcelone. No, imati ih obojicu u istom timu bila bi strašna stvar za nas. Međutim, to će biti teško i pomisliti da će se desiti“, istakao je Ancelotti.

Odnosi između dvojice najskupljih igrača tima iz prijestolnice od nedavno su u žiži javnosti, naročito nakon što je Velšanin Gareth Bale izviždan na Bernabeu jer se odlučio na šut, a ne za dodavanje Ronaldu kada je Portugalac u subotu protiv Espanyola bio sam pred golom protivnika.

U tom trenu, Portugalac je pokazao jasnu ljutnju na saigrača, ali je nešto kasnije, kada je dobio Zlatnu loptu kao najbolji igrač svijeta 2014. godine, pozvao navijače da oproste Baleu.

Izvor: Agencije