Ani Šimić bronzana medalja na Evropskom prvenstvu

Visinu svog novog rekorda,+ Ana Šimić je preskočila iz prvog pokušaja, čime je osigurala medalju (Reuters)

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je brončanu medalju u skoku uvis na Europskom atletskom prvenstvu u Zurichu, a do svoje prve medalje s velikih natjecanja 24-godišnja Zagrepčanka stigla je s novim osobnim rekordom od 199 centimetara.

Naslov europske prvakinje obranila je 35-godišnja Španjolka Ruth Beitia s preskočenih 201 centimetar, čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svijetu, dok je do srebra stigla 21-godišnja Ruskinja Marija Kučina sa 199 centimetara.

Iako su Šimić i Kučina preskočile istu visinu, Ruskinji je pripalo srebro, jer je tijekom natjecanja imala jedan neuspješan pokušaj manje.

Druga hrvatska medalja

Šimić je sigurno krenula u natjecanje. Preskakala je letvicu na visinama 185, 190 i 194 centimetra iz prvog pokušaja, a laganu je nesigurnost pokazala na 197 centimetara, kada je prvi put rušila letvicu. Ispravila se u drugom pokušaju.

Visinu svog novog rekorda, koji sad iznosi 199 centimetara, preskočila je iz prvog pokušaja, čime je osigurala medalju.

Šimić je u Zurich stigla s osobnim rekordom od 198 centimetara, kojega je postavila u svibnju ove godine, kada je pobijedila na mitingu „Dijamantne lige“ u Pekingu.

Bronca Ane Šimić u skoku uvis druga je hrvatska medalja na Europskom atletskom prvenstvu u Zurichu, nakon zlata Sandre Perković u bacanju diska.

Izvor: Agencije