Anketa: Za 80 posto Francuza Trump je agresivan, opasan i rasista

Kim Jong-un, Donald Trump, Sjeverna Koreja, SAD
U zajedničkoj izjavi iz juna Kim se obavezuje prema denuklearizaciji Korejskog poluotoka, a Trump jamči sjevernokorejsku sigurnost (EPA)

Iako je nedavni summit u Singapuru sa sjevernokorejskim liderom Kim Jong-unom doprinio poboljšanju imidža predsjednika SAD-a Donalda Trumpa, u očima Francuza on ostaje prilično nepopularan, pri čemu ga više od 80 posto njih smatra agresivnim, rasistom, pa čak i opasnim, pokazuje najnovija anketa.

Prema rezultatima istraživanja koje su za pariški Le Figaro i France info proveli institut Odoxa i Dentsu Consulting 13. i 14. lipnja – dakle nakon summita – samo osam posto francuskih ispitanika izrazilo je pozitivno mišljenje o američkom predsjedniku, prenosi Tanjug.

To je lošiji rezultat nego u studenome, kada je dobro mišljenje o njemu imalo devet posto Francuza.

S druge strane, loše mišljenje o Trumpu sada ima 71 posto ispitanika, što je za 10 posto manje nego prije šest mjeseci.

Samit u Singapuru – reklama

Ipak, to ne vodi prema boljoj slici o njemu jer 86 posto Francuza kaže da ga smatra “agresivnim”, dok ga 81 posto ispitanika vidi kao “rasista”, a isto toliki postotak ispitanika za njega čak kaže da je “opasan”, navodi Le Figaro.

Istovremeno, postotak Francuza koji kažu da “ne poznaju Trumpa dovoljno” porastao je u prvih šest mjeseci ove godine sa 10 na 21 posto.

Inače, 70 posto Francuza mišljenja je da je summit u Singapuru, održan 12. lipnja, bio “reklama” koja neće vratiti mir u sjeveroistočnu Aziju.

Izvor: Agencije