Anonymous: Kompanija iz SAD-a štiti ISIL

CloudFlare odbacuje navode hakerske organizacije (Getty Images)

Hakerska organizacija Anonymous optužila je tvrtku CloudFlare iz Silicijske doline da štiti internetsku stranicu skupine Islamska država Irak i Levant (ISIL) od cyber napada.

Tvrde da ta tvrtka pomaže ISIL-u da unaprijedi sigurnost i obrani se od napada ubrzavanjem vremena otvaranja stranice, piše britanski Daily Mail.

To znači da su, ako bi im Anonymousi pokušali srušiti internetsku stranicu, u mogućnosti to zaustaviti uz pomoć tehnologije koju im je osigurala kompanija CloudFlare, prenosi Tanjug.

Prema nedavno objavljenom izvješću, CloudFlare je optužen da štiti 40 internetskih stranica na kojima se nalaze linkovi portala sa sadržajem o terorizmu, uključujući 37 potpuno propagandnih.

CloudFlare: Analize iz fotelje

Anonymousi su postavili objavu na Twitteru: “Još jednom je otkriveno da CloudFlare pruža usluge internetskim stranicama koje promoviraju ISIL. Sramotno.”

Osnivač CloudFlarea Matthew Prince izjavio je kako su tvrdnje Anonymousa “analize iz fotelje” i istaknuo da oni ne bi imali nikakve koristi od pružanja potpore skupini koja provodi teror.

Naveo je kako “vjeruje da je riječ o analizama iz fotelja klinaca koje ne treba uzimati kao ozbiljne”.

Anonymousi su nedavno, poslije napada izvedenih u Parizu, objavili videosnimku u kojoj najavljuju da će “početi najveću operaciju ikada” protiv ISIL-a.

Izvor: Agencije