Oglasi

Arapska liga danas o odluci pružanja pune podrške Palestincima

Arapska liga raspravljala je o rezoluciji i odbacivanju odluke SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem.
Palestinskom narodu mora biti upućena najsnažnija moguća podrškaEPA

Zamjenik generalnog sekretara Arapske lige Hossam Zaki izjavio da je na vanrednom zasjedanju Arapske lige na nivou Stalnih predstavnika u Kairu raspravljano o nacrtu rezolucije u vezi s pružanjem pune podrške Palestincima i odbacivanju odluke SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem, javlja Anadolija.

Nakon zasjedanja, Zaki je novinarima kazao da će pomenuti nacrt rezolucije u četvrtak i zvanično biti predstavljen na vanrednoj sjednici na ministarskom nivou.

Istakao je da je nacrt rezolucije najviša politička odluka koju Arapska liga može donijeti protiv neprijateljskog stava Izraela prema palestinskom narodu.

Naglasio je i kako očekuje da palestinskom narodu bude upućena najsnažnija moguća podrška.

Palestina na 'nezgodnoj prekretnici'

Ambasador Saudijske Arabije u Kairu i Stalni predstavnik pri Arapskoj ligi Osama Naqli također je kazao da su na sjednici razgovarali o odluci SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem, kao i o neprijateljskom stavu Izraela prema palestinskom narodu.

Stalni predstavnik Palestine pri Arapskoj ligi Diyab el-Luh je istakao da se Palestina, nakon odluke SAD-a o premještanju ambasade u Jerusalem i masakra izraelskih snaga, našla na vrlo nezgodnoj prekretnici.

U srijedu je održano vanredno zasjedanje Arapske lige na nivou Stalnih predstavnika, a u četvrtak će biti održana sjednica na nivou ministara vanjskih poslova.

Izvor: Agencije

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.