Wenger objavio odlazak iz Arsenala

Wenger je na klupu londonskog kluba sjeo 1996. godine (EPA)

Arsène Wenger, trener Arsenala i najdugovječniji u Premier ligi Engleske, u petak je na zvaničnom klupskom sajtu objavio da se odlučio povući s funkcije na kraju sezone, prenosi Anadolija.

“Nakon pažljivog razmatranja i razgovora s ljudima u klubu, smatram da je pravi trenutak da se povučem. Zahvalan sam što sam imao privilegiju služiti klubu toliko nezaboravnih godina. Vodio sam klub s potpunom posvećenošću i integritetom. Želim se zahvaliti osoblju, igračima, direktorima i navijačima, koji ovaj klub čine tako posebnim. Pozivam naše navijače da stanu iza tima. Svi simpatizeri Arsenala, brinite se o vrijednostima kluba. Moja ljubav i podrška zauvijek”, zaključio je Wenger u saopćenju.

Viera potencijalni nasljednik

Francuz je nedavno izjavio da njegov zemljak Patrick Vieira, koji trenutno vodi FC New York City i koji je svojevremeno igrao za Arsenal, ima potencijal da ga naslijedi.

Wenger je na klupu londonskog kluba sjeo 1996. te ga odveo do tri titule prvaka Engleske, uz još sedam FA kupova i Superkupova.

Francuski stručnjak, kome je 68 godina, nije precizirao hoće li se penzionisati ili nastaviti raditi trenerski posao negdje drugdje.

Prije dolaska u Arsenal vodio je Nancy, Monaco i Nagoya Grampus Eight.

Izvor: Agencije