Atletico Madrid i Monaco u četvrtfinalu Lige prvaka

Atletico Madrid odigrao je 0:0 protiv Bayer Leverkusena

Nogometaši Atletico Madrida i Monaca posljednji su učesnici četvrtfinala Lige prvaka.

Monaco je u uzvratnom dvoboju osmine finala pobijedio Manchester City 3:1 nakon što je u prvom susretu izgubio 3:5, ali ide dalje zbog više postignutih golova u gostima.

Atletico Madrid odigrao je 0:0 protiv Bayer Leverkusena i tako odbranio pobjedu 4:2 iz prve utakmice.

Monaco je u sjajnom susretu pobijedio Manchester City 3:1, a kako je u prvom susretu izgubio 3:5, klub iz Kneževine plasirao se dalje zbog više postignutih pogodaka u gostima.

Gosti su poveli 2:0, nadoknadivši zaostatak iz prve utakmice, City je potom smanjio, što je “Građane” gurnulo u četvrtfinale, no Monaco se vratio u život trećim pogotkom i potom odbranio prednost za veliko slavlje u Kneževini.

Nadmoćni Monaco

Monaco je nastupio bez svog najboljeg igrača Radamela Falcaa, koji je propustio utakmicu zbog povrede, no to se nije osjetilo na terenu.

Domaćin je već nakon pola sata igre vodio 2:0 i tako nadoknadio zaostatak iz prve utakmice. Strijelci su bili Kylian Mbappé (8) i Fabinho (29).

Monaco je držao potreban rezultat do 71. minute, kada je smanjio Sané. Pucao je Sterling, Subašić sjajno odbranio, ali je Sané loptu pospremio u mrežu.

Monaco se vratio u život šest minuta kasnije kada je Bakayoko nakon Lemarovog ubačaja udarcem glavom savladao Caballera.

U drugom dvoboju Atletico Madrid i Bayer odigrali su 0:0, što je Špancima bilo dovoljno za prolaz dalje nakon pobjede 4:2 u Leverkusenu.

Bila je to zanimljiva utakmica u kojoj su gosti bili bliži pobjedi, ali je Atletico imao sjajnog slovenskog golmana Jana Oblaka.

Plasman među osam najboljih ranije su izborili Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Borussia Dortmund, Juventus i Leicester City.

Žrijeb parova četvrtfinala bit će održan 17. marta. Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su 11. i 12. aprila, a revanši su sedmicu kasnije.

Izvor: Agencije