Atletsko SP: Špotakova zlatna u koplju, Kolak četvrta

Kolak, koja je u London došla sa najboljim rezultatom sezone od 68,43 metra, svoj najbolji rezultat večeras je imala u drugoj seriji kada je njeno koplje palo na daljinu 64,95 metara (EPA)

Češka bacačica koplja Barbora Špotakova osvojila je zlatnu medalju večeras na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu, dok je olimpijska pobjednica Sara Kolak (Hrvatska) takmičenje u britanskoj prijestolnici završila na četvrtom mjestu.

Svjetska rekorderka Špotakova je do naslova stigla hicem od 66,76 metara u drugoj seriji.

Srebro i bronza iz Londona idu u Kinu.

Drugo mjesto osvojila je Lingwei Li sa dužinom od 66,25 metara iz treće serije, što joj je i lični rekord, dok je bronzana bila njena sunarodnjakinja Huihui Lyu. Ona je do medalje došla hicem od 65,26 metara koji je imala u petoj seriji.

Ratej deveta

Hrvatica Kolak, koja je u London došla sa najboljim rezultatom sezone od 68,43 metra, svoj najbolji rezultat večeras je imala u drugoj seriji kada je njeno koplje palo na daljinu 64,95 metara.

Peta je bila Eda Tugsuz (Turska), a potom slijede Tatsjana Haladovič (Bjelorusija), Katharina Molitor (Njemačka), Shiying Liu (Kina), Martina Ratej (Slovenija), Kelsey-Lee Roberts (Australija), Asdis Hjalmsdottir (Island), te Elizabeth Gleadle (Kanada).

Izvor: Al Jazeera i agencije