ATP Madrid: Borna Ćorić pobijedio prvog tenisera svijeta

Kad je savladao Murrayja prije godinu dana u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, Ćorić je također u glavni žrijeb ušao kao 'sretni gubitnik' (Reuters)

Hrvatski teniser Borna Ćorić pobijedio je prvog tenisera svijeta Britanca Andyja Murrayja 6:3, 6:3 te tako postao prvi igrač u historiji turnira Masters 1000 serije u Madridu, koji je stigao do četvrtfinala kao “sretni gubitnik” iz kvalifikacija.

Ćorić je pobijedio Murrayja drugi put u njihovom četvrtom duelu. Kad je savladao Murrayja prije godinu dana u četvrtfinalu turnira u Dubaiju, također je u glavni žrijeb ušao kao “sretni gubitnik”.

Britanac je u prvom setu čak tri puta gubio servis i osvojio jedan poen na drugom servisu.

Duel Dimitrova i Thiema

Nešto izjednačeniji bio je drugi set, u kojem je Ćorić do ključne prednosti stigao u osmom gemu, kada je iskoristio svoju drugu priliku za break.

Murray je u dva seta napravio 28 neforsiranih grešaka, a imao samo 14 direktnih poena. Ćorić je 21 grešku kompenzirao sa isto toliko pobjedničkih udaraca.

U svom drugom četvrtfinalu na turnirima Masters 1000 serije Borna Ćorić čeka pobjednika duela Bugarina Grigora Dimitrova i Austrijanca Dominica Thiema.

Protiv najboljeg bugarskog tenisera nije nikada igrao, a 23-godišnjeg Austrijanca je pobijedio 6:1, 7:5 na tvrdoj podlozi u Miamiju ove godine.

ATP Madrid – 3. kolo

Borna Ćorić (Hrv) – Andy Murray (VB/1) 6:3, 6:3

Alexander Zverev (Njem) – Tomaš Berdych (Češ/11) 6:4, 6:4

David Goffin (Bel/9) – Miloš Raonić (Kan/5) 6:4, 6:2

Kei Nishikori (Jap/6) – David Ferrer (Špa) 6:4, 6:3

Novak Đoković (Srb/2) – Feliciano Lopez (Špa) 6:4, 7:5

Izvor: Agencije