Oglasi

Australski radio će preispitati pravilnik

Vlasnici australskog radija čiji su se novinari lažno predstavili poslali su odgovor predsjedniku londonske bolnice.

Australski radio, koji se našao u središtu skandala zbog obmane medicinske sestre zadužene za princezu Kate Middleton, objavio je u nedjelju da je tragična smrt medicinske sestre bila "nepredvidiva" te da namjerava preispitati svoj pravilnik o emitiranju.

Dužnosnici grupe Southern Cross Austereo, koja je vlasnik radija 2Day FM, održali su hitan sastanak kako bi razmotrili pismo lorda Simona Glenarthura, predsjednika londonske bolnice King Edward VII, gdje je ležala Kate Middleton, koji tu smicalicu smatra "u svakom pogledu vrijednom žaljenja".

"Svima nam je žao zbog proteklih događaja. Doista su tragični", odgovorili su dužnosnici kompanije lordu Glenarthuru, prenosi Australian Associated Press (AAP).

Kobni poziv

"Prerano je za sve detalje koji su doveli to tog tragičnog ishoda i nestrpljivo iščekujemo rezultat istrage, koji ćemo doznati kad i javnost. Uvjeravamo vas da ćemo u potpunosti sarađivati u istrazi", kažu oni, dodajući da će preispitati pravilnik o emitiranju.

Jacintha Saldanha, medicinska sestra koja je nasjela na telefonski poziv dvoje australskih radijskih voditelja koji su se lažno predstavili kao britanska kraljica i princ Charles pronađena je u petak mrtva.

Medicinska sestra Saldanha bila je prva koja je odgovorila na lažni poziv osobe koja se predstavila kao britanska kraljica i preusmjerila ga drugoj sestri, koja je potom odala podatke o zdravstvenom stanju vojvotkinje od Cambridgea Kate Middleton.

Izvor: Agencije