Balotelli kritičarima: Nemate pojma o nogometu

'Kada Milan pobijedi Mario je super, kada Milan izgubi Mario je krivac', poručio je Balotelli (Getty Images)

Mario Balotelli, poznat kao “zločesti dečko” talijanskog nogometa, obrušio se na komentatore  televizijskog kanala Sky Italia Zvonimira Bobana, Giancarla Marocchija i Christiana Panuccija, poručivši im kako „nemaju pojma o nogometu“ nakon što su ga kritizirali zbog predstave koju je pružio u sinoćnjem dvoboju protiv Rome.

Napadač Milana se tijekom utakmice u kojoj je Roma slavila 2:0, sukobio sa suigračem Adelom Taarabtom, potom je grubo reagirao kada ga je trener Clarence Seedorf izvadio iz igre u 69. minuti, a zatim je posve izgubio živce tijekom razgovora za TV postaju, bacivši mikrofon.

Balotelliju su zasmetale kritike koje su bivši kapetan hrvatske reprezentacije Boban, bivši igrač Juventusa Marocchi, te bivši talijanski reprezentativac Panucci izrekli u studiju o njegovoj igri.

„Vi nemate pojma o nogometu, ništa ne razumijete. Vjerujte mi, vi zaista nemate pojma o nogometu“, poručio je Balotelli Marocchiju nakon što ga je ovaj pitao zašto se toliko malo kreće na terenu.

Balotelliju nisu dobro sjele niti rečenice Zvonimira Bobana, koji je ustvrdio kako je njegova igra bila sramotna, te da nije dovoljno samokritičan.

Posljednja sezona u Milanu

„Vi uvijek govorite o meni. Kada Milan pobijedi, Mario je super, kada Milan izgubi, Mario je krivac. Nikada nisam tvrdio da sam top igrač, nego sam posve normalan nogometaš. Da bi se postao vrhunski nogometaš treba vremena, no razlozi zašto ja nisam vrhunski igrač nisu oni za koje vi tvrdite. Od mene se očekuje da na svakoj utakmici postignem pet golova. Ne trebam trpjeti vaše kritike“, kazao je Balotelli, a potom bacio mikrofon, te prekinuo razgovor.

Nekoliko sati kasnije Balotelli je na svom Twitter profilu napisao: „Mamma mia, podijelio sam Italiju napola. Nevjerojatno!”

Dio talijanskih medija nagađa kako će Balotelli nakon ove sezone napustiti San Siro jer u klubu više ne mogu trpjeti njegove „mušice“, pa se nagađa da bi karijeru mogao nastaviti u Monacu, koji ga već duže vrijeme pokušava angažirati.

Balotelli je stigao u Milan u siječnju prošle godine i do sada je u 50 nastupa za „Rossonere“ postigao 30 golova.

Izvor: Agencije