Oglasi

Bar: Prijetnje aktivisticama protiv nasilja

Stevanović i Glavatović poručile da neće odustati od borbe protiv nasilja i da je nesreća porodice Gojačanin tragedija čitavog crnogorskog društva.
Braća Gojačanin ubijena su 15. februara, a na njih je pucao Šćepan Bujić Al Jazeera

Baranke Jelena Stevanović i Nina Gvalanović, koje su nakon ubistva braće Gojačanin formirale Facebook stranicu "Svi smo mi Dejan i Ljubomir Gojačanin" i organizirale proteste protiv nasilja u tom gradu, saopćile su u četvrtak da su svakodnevno izložene prijetnjama, zbog čega su bile primorane da zatraže pomoć i zaštitu crnogorske policije.

One su, u saopćenju za medije, navele da su im prijetnje upućene putem društvene mreže Facebook, kao i da je na automobilu Glavatovićeve ostavljena fotografija Šćepana Bujića, koji je osumnjičen za ubistvo braće Gojačanin.

Stevanović i Glavatović su poručile da i pored prijetnji neće odustati od borbe protiv nasilja, dodajući da je nesreća porodice Gojačanin tragedija čitavog crnogorskog društva.

Protesti u više gradova

Braća Dejan (26) i Ljubomir (24) Gojačanin ubijena su 15. februara, a na njih je pucao Šćepan Bujić (21), koji ima debeli kriminalni dosije u crnogorskoj policiji, ali nikada nije krivično odgovarao.

Bujić je uhapšen nakon dva dana skrivanja i određen mu je jednomjesečni pritvor.

Nakon ubistva braće Gojačanin u više crnogorskih gradova održana su mirna okupljanja u znak protesta protiv nasilja.

Prema policijskim podacima, u proteklih pet godina u Baru je bilo 25 teških ubistava i ubistava u pokušaju, od kojih su 22 razriješena.

Izvor: Agencije