Barbarez oduševljen Džekom i Toureom

Toure je solo prodorom postigao četvrti pogodak u utakmici Manchester Cityja protiv Aston Ville (Getty Images)

Jedan od najboljih nogometaša Bosne i Hercegovine svih vremena, nekada najomiljeniji igrač navijačima reprezentacije te zemlje, Sergej Barbarez bio je oduševljen sinoćnjom partijom Edina Džeke i pobjedom Manchester Cityja nad Aston Villom (4:0). 

“Daj da fatamo neku foru da ovom Toure Yaya naše državljanstvo sredimo i da osvajamo to Svjetsko prvenstvo. Veliko bravo!”, napisao je Barbarez na svom profilu na društvenoj mreži Twitter, prenosi Anadolija.

Bod za titulu

Trijumf je popularne Građane doveo na korak do osvajanja nove titule prvaka Engleske. U posljednjem kolu predstojećeg vikenda, u domaćem susretu sa West Hamom igračima Cityja je za slavlje potreban bod. 

Mogu i izgubiti ukoliko Liverpool na svom terenu ne pobijedi Newcastle.

U prethodnih 37 kola nogometaši Cityja postigli su impresivnih 100 golova (primili samo 37, uz osvojena 83 boda i gol razliku plus 63). U vrhu ovosezonske liste strijelaca Premier lige trojica su prvotimaca Manchester Cityja.

Yaya Toure je treći sa 20 golova, Aguero je postigao 17, a Džeko 16.

Prvi golgeter najjače lige svijeta je Suarez iz Liverpoola (31 pogodak), a drugi je njegov saigrač Sturridge (21). Međutim, Suarez i Sturridge, prema svemu sudeći, neće ostvariti san osvajanja titule na koju Liverpool čeka 25 godina.

Izvor: Agencije