Barcelona ponizila Real na Bernabeu

Dvostruki strijelac bio je Luis Suarez (EPA)

Barcelona je ponizila Real na Santiago Bernabeu, katalonski nogometaši su u potpunosti nadigrali “Kraljevski klub” u kojem su podbacili gotovo svi, a među najboljima je bio Luka Modrić, dok je Ivana Rakitića u 56. minuti zamijenio Leo Messi, povratnik nakon dvomjesečne pauze zbog povrede.

U 11. minuti Barcelona je povela nakon prodora Sergia Roberta koji pronalazi Suareza, a Urugvajac iz prve vanjskim dijelom kopačke pogađa „malu mrežicu“ gola Reala.

U 39. minuti Katalonci su povećali svoje vodstvo nakon sjajnog dodavanja Inieste za Neymara, koji provlači loptu ispod golmana Navasa. U zadnjim trenucima prvog dijela Barca je propustila nevjerojatnu priliku nakon prodora Neymara i udarca Suareza koji Marcelo glavom izbija sa same gol-linije, da bi u nastavku akcije udarac Rakitića blokirao Varane.

Najčuvaniji El Clasico

Drugo poluvrijeme je počelo s dvije velike prilike Reala, ali je Marcelo bio neprecizan, a potom udarac Jamesa brani Bravo. U 53. minuti Barcelona je postigla i treći pogodak nakon atraktivne akcije u kojoj je Neymar petom ostavio loptu za Iniestu, a ovaj pogađa sami gornji desni ugao gola Reala. U 56. minuti u igru je ušao Messi umjesto Rakitića, a u 68. minuti Ronaldo propušta najveću priliku za Real i pogađa u glavu vratara Brava.

U 74. minuti Suarez postiže svoj drugi gol na utakmici. Sam je izbio ispred golmana Reala i lako ga savladao za konačnih 4-0.  U 84. minuti iznervirani Isco dobija direktan crveni karton, a u 90. minuti sjajni golman Barce Bravo, brani još jedan “zicer” Ronaldu.

Barcelona sada vodi s 30 bodova, šest više od Reala i sedam od Atletica koji ima utakmicu manje.

Bio je to i najčuvaniji El Clasico u historiji, kojeg je osiguravalo 1100 policajaca i 1200 zaštitara, a sve u strahu od terorističkog napada koji se dogodio prije osam dana u Parizu.

Izvor: Al Jazeera i agencije