Barcelona slavila u El Clasicu, Real 14 bodova u ‘minusu’

Barcelona, Real, El Clasico, Nogomet, Fudbal
Barcelona je ovom pobjedom bitno udaljila Real od utrke za titulu prvaka (EPA)

Nogometaši Barcelone, vodeće ekipe u španjolskom prvenstvu, pobijedili su u subotu u El Clasicu te su pobjegli Real Madridu na 14 bodova razlike.

U derbiju 17. kola prvenstva Španjolske Barcelona je ne stadionu Santiago Bernabeu pobijedila Real sa 3:0, a strijelci su bili Luis Suarez (54), Lionel Messi (64-pen) i Aleix Vidal (90+3), prenosi Hina.

Domaćini su prvi zaprijetili, u drugoj minuti Ronaldo je zatresao mrežu, ali je gol poništen zbog zaleđa.

Barcelona je najbolju prigodu u prvom poluvremenu imala u 29. minuti, ali je Paulinhov udarac obranio vratar Reala. 

Vratnica Reala

Posljednje uzbuđenje u prvom poluvremenu bilo je u 43. minuti – nakon ubačaja Marcela, centarfor Reala Benzema glavom je pogodio vratnicu.

No, u 54. minuti dogodio se ključan trenutak na utakmici. Ivan Rakitić je sa centra poveo kontru Barcelone i na vrhu kaznenog prostora poslužio Sergija Roberta koji je produljio za Luis Suareza, a urugvajski napadač pogodio je mrežu za 1:0.

Drugi pogodak Barcelona je zabila u 64. minuti iz penala. No, tome je prethodila akcija u kojoj je Luis Suarez dva puta bio u mrtvoj šansi.

Njegov prvi pokušaj obranio je Keylor Navas, a drugi je pogodio vratnicu i odbio se do Paulinha koji puca glavom iz blizine, ali branič Reala Dani Carvajal rukom sprječava pogodak te zarađuje crveni karton. 

Sudac je pokazao na bijelu točku, a siguran realizator jedanaesterca bio je Lionel Messi.

Propuštene prilike za povećanje vodstva

Nakon toga Barcelona je ima još dvije prilike za povećanje vodstva, ali Semedo u 80. minuti i Andre Gomes u sudačkoj nadoknadi (90+1) nisu bili precizni.

Ipak, u trećoj minuti sudačke nadoknade Aleix Vidal zabija za konačnih 3:0.

Najbolju prigodu za Real u drugom poluvremenu kreirao je Luka Modrić u 78. minuti, ali je udarac Garetha Balea obranio vratar Barce Marc-Andre ter Stegen.

Izvor: Agencije