Bayern deklasirao Porto, Barca lako protiv PSG-a

U strijelce se upisao i Thomas Mueller (EPA)

Nogometaši Bayerna na svojoj su Allianz Areni deklasirali Porto i nakon 6:1 plasirali se u polufinale Lige prvaka.

Već nakon 21. minute vodili su rezultatom 2:0, što im je bilo dovoljno za prolaz, ali su do kraja prvog poluvremena postigli ukupno pet golova. Na kraju je bilo 6:1.

Bayern je tako prvi put u klupskoj povijesti nadoknadio dva pogotka zaostatka iz prve utakmice u nekom europskom natjecanju i prošao dalje.

Dva gola za Bavarce postigao je Lewandowski, a u strijelce su se još upisali Alcantara, Boateng, Mueller i Alonso. Počasni gol za Porto postigao je Martinez.

I Barcelona u polufinalu

Nogometaši Barcelone na svom Nou Campu prolaz u polufinale Lige prvaka osigurali su za 34 minuta. Dva gola Neymara za konačnih 2:0 protiv PSG-a bili su dovoljna potvrda nadmoći pokazane prije nekoliko dana u Parizu, kad je Barca slavila rezultatom 3:1.

U srijedu su na rasporedu preostala dva uzvrata četvrtfinala Lige prvaka. Juventus će protiv Monaka na gostovanju u Monte Carlu braniti 1:0 iz Torina, dok će Real Madrid pokušati prvi put ove sezone pobijediti gradskog suparnika Atletico i tako se probiti u polufinale nakon što je prvi dvoboj na Vicente Calderonu završio bez golova.

Carlo Ancelotti je u ponedjeljak od liječničke službe dobio definitivnu potvrdu da uz Luku Modrića neće moći računati ni na Garetha Balea, zbog ozljede mišića lista lijeve noge, koja će Velšanina zadržati izvan travnjaka tri tjedna.

S druge strane, Diego Simeone bi trebao na raspolaganju imati Marija Mandžukića, s obzirom na to da se hrvatski napadač u ponedjeljak pridružio suigračima na treningu.

Izvor: Al Jazeera i agencije