Bayern pred ovjerom prolaska u osminu finala

Bayern je u Rimu deklasirao domaćina s visokih 7:1 (AP)

Nakon što su prolaz u osminu finala Lige prvaka potvrdili branitelj naslova Real Madrid, koji je zabilježio i četvrtu pobjedu, te Borussia Dortmund, također s maksimalnim učinkom, večeras će se pokušati priključiti i još neke ekipe.

Najbliži ostvarenju tog cilja je minhenski Bayern, koji, nakon velikih 7:1 na gostovanju protiv Rome, večeras dočekuje istu ekipu na svom travnjaku. Doduše, Roma je i pored teškog poraza zadržala drugu poziciju.

Za to mjesto bori se i Manchester City, ali i četvrtoplasirani CSKA. Dok je City osvojio dva boda iz tri utakmice, Moskovljani su prvi bod upisali upravo u trećem kolu, remijem protiv gostiju iz Manchestera. Njihov večerašnji međusobni duel otvara vrata nastavka natjecanja u Europi za jednu od ekipa.

Dobru priliku za osiguranje prolaza ima i Paris St. Germain koji na „Parku prinčeva“ dočekuje ciparski APOEL, dok će Ajax u Amsterdamu pokušati doći do svoje prve pobjede ove jeseni. Doduše, protivnik je Barcelona, pa će se na tom putu morati prilično pomučiti.

Chelsea brani 6:0, a Šahtar 7:0

Mariboru u goste dolazi Chelsea, ekipa koja ih je u Londonu svladala s visokih 6:0, dok se u Lisabonu sastaju Sporting i Schalke.

Najneizvjesnije će do kraja očito biti u skupini H, gdje sve četiri ekipe imaju podjednake šanse za prolaz. Athletic Bilbao će na svom terenu protiv Porta pokušati doći do prve pobjede, a Šahtar će na svom terenu nastojati ponoviti efikasnu igru iz Bjelorusije. U prošlom kolu pobijedili su BATE Borisov s visokih 7:0.

Parovi i poredak:

Skupina E: Bayern Muenchen – Roma, Manchester City – CSKA Moskva (Bayern Muenchen 9, Roma 4, Manchester City 2, CSKA Moskva 1)

Skupina F: Ajax Amsterdam – Barcelona, Paris St. Germain – APOEL Nikozija (Paris St. Germain 7, Barcelona 6, Ajax Amsterdam 2, APOEL Nikozija 1)

Skupina G: Maribor – Chelsea, Sporting Lisabon – Schalke (Chelsea 7, Schalke 5, Maribor 2, Sporting Lisabon 1)

Skupina H: Athletic Bilbao – Porto, Šahtar Donjeck – BATE Borisov (Porto 7, Šahtar Donjeck 5, BATE Borisov 3, Athletic Bilbao 1)

Izvor: Al Jazeera i agencije