Beckeru plijene imovinu, uključujući i trofeje

Procjenjuje se da je Boris Becker samo od teniske karijere zaradio 53 miliona eura (EPA)

Legendarnom njemačkom tenisaču Boris Becker, bivšem treneru Novaka Ðokovića, zbog velikih dugova bit će zaplijenjena imovina, računajući i trofeje koje je osvojio tokom karijere, javljaju njemački mediji.

Beckerova dugovanja iznose 61 milijun eura, što je mnogo više nego što je prvobitno objavljeno. Prvo se govorilo kako su potraživanja 3,5 milijuna eura, podsjećaju mediji, no iznos duga je znatno porastao.

Stoga je počela rasprodaja Beckerove imovine, uključujući tri trofeja s Wimbledona, dva s Australian Opena te jedan s US Opena.

Ranije su mu zaplijenjena četiri skupocjena sata u vrijednosti 50.000 dolara.

Početkom ljeta je potvrđeno kako je Becker i službeno bankrotirao nakon što je Stečajni sud u Londonu odbio zahtjev njegovih odvjetnika da mu se omogući još jedna šansa za isplatu dugogodišnjeg duga.

‘Zabio glavu u pijesak’

“Stekla sam dojam kako je to čovjek koji je zabio glavu u pijesak”, rekla je tada sutkinja Christine Derrett.

Zahtjev za bankrot podnijela je privatna banka Arbuthnot Latham & Co zbog duga koji datira iz 2015. godine.

Beckerovi odvjetnici nudili su refinanciranje aranžmana, kao i hipoteku na vlasništvo nekretnina na Majorci, čime bi prikupili šest milijuna eura, ali je i taj zahtjev odbijen.

Becker ima 49 godina, službeno živi u Londonu, a nakon što je napustio mjesto Đokovićevog trenera, zaposlio se kao komentator na Eurosportu te je šef sektora za tenisače u Teniskom savezu Njemačke.

Procjenjuje se da je samo od teniske karijere zaradio 53 milijuna eura.

Becker je zapao u dugove jer je više od 100 milijuna eura izgubio u lošim investicijama, kao što je sumnjiv posao s naftom u Nigeriji.

Izvor: Agencije