Beckham će odigrati još jedan meč za Galaxy

Beckham kazao kako želi u budućnosti biti u vlasničkoj strukturi američke nogometne lige MLS (AP)

David Beckham odigrat će posljednju utakmicu za Los Angeles Galaxy u finalu američke nogomete lige (MLS) početkom narednog mjeseca, prenosi agencija AP.

Beckham i Galaxy objavili su odluku engleskog internacionalca u ponedjeljak, dan nakon što su se aktuelni prvaci MLS-a plasirali u drugo uzastopno finale. Tim iz Los Angelesa igrat će prvog decembra protiv Houstona za naslov šampiona SAD-a.

Nekadašnja zvijezda Manchester Uniteda i Real Madrida, 37-godišnji Beckham, ne odlazi u penziju, ali nije dao ni naznaku gdje će nastaviti karijeru.

„Veoma posebno vrijeme sam proveo igrajući za LA Galaxy. Međutim, želim još jedan, finalni izazov prije kraja karijere. Ovo ne vidim kao kraj odnosa sa ligom, jer u budućnosti želim biti dio vlasničke strukture“, stoji u njegovom saopćenju.

Englez je igrao za Los Angeles šest sezona otkako je došao iz španskog Reala. Od tada je igrao tri finalne utakmice, a prošle godine je osvojio naslov najboljeg u MLS-u sa Galaxyjem.

Potencijal bez granica

U januaru je dogovorio dvogodišnje produženje ugovora po okončanju njegovog petogodišnjeg ugovora, odbivši ponude bogatog Paris Saint-Germaina, te još nekoliko klubova, od kojih je najmanje jedan iz engleske Premier lige.

„Tokom mog boravka u SAD-u svjedočio sam porastu popularnosti nogometa svake godine. Imao sam sreću da osvojim trofeje, ali mi je više bio važan odnos navijača iz LA i širom SAD-a. Nogometni potencijal u ovoj divnoj državi nema granica i želim biti dio njegovog rasta“, kazao je Beckham.

On je na početku karijere proveo 12 godina u Manchester Unitedu prije nego je prešao među „Kraljeve“ iz Madrida, dok je Galaxy pojačao 2007. godine.

Igrao je na tri Svjetska prvenstva i nastupio na rekordnih 115 utakmica za Englesku, ali nije bio u timu Velike Britanije na ovogodišnjim Olimpijskim igrama u Londonu.

Izvor: Agencije