Beckham ne razmišlja o trenerskoj karijeri

Beckham: Volim nogomet i rad s mališanima, ali trenerski posao nije nešto što bih volio raditi (EPA)

Poznati engleski nogometaš i vezni igrač Los Angeles Galaxyja David Beckham izjavio je u subotu kako ne razmišlja o trenerskoj karijeri i da taj posao nije u njegovim dugoročnim planovima.

“Volim nogomet i rad s mališanima, ali trenerski posao nije nešto što bih volio raditi. Imam neke ideje, ali sve dok sam aktivni igrač želim biti koncentriran samo na to. Kasnije ću razmišljati o drugim stvarima”, rekao je 37-godišnji Englez.

Beckham je bio član stručnog štaba bivšeg selektora “Gordog Albiona” Fabija Capella na Svjetskom prvenstvu (SP) 2010. godine u Južnoj Africi, na kojem je Engleska ispala u osmini finala od selekcije Njemačke.

Rasterećeni Englezi

Bivši igrač Manchester Uniteda i madridskog Reala prokomentirao je šanse engleskog nacionalnog tima na predstojećem Evropskom prvenstvu (EP).

“Uvijek postoji pritisak i velika očekivanja, ali mislim da će Engleska ovaj put igrati rasterećeno. S obzirom na talent koji imamo, postoji mogućnost da dođemo do samog kraja šampionata”, dodao je Beckham.

Reprezentacija Engleske će na predstojećem EURO-u u Poljskoj i Ukrajini igrati u grupi D s domaćim Ukrajincima te Francuskom i Švedskom.

Izvor: Agencije