Beckham se mora izboriti za mjesto u PSG-u

Trener francuskog prvoligaša Paris Saint-Germain Carlo Ancelotti izjavio je u subotu da će se bivši kapiten reprezentacije Engleske David Beckham morati izboriti za mjesto u timu.

Beckham je u PSG prešao kao slobodan igrač, nakon što je u decembru, po završetku američke MLS lige, napustio Los Angeles Galaxy.

Ibrahimovićeva dobrodošlica

Švedski nogometni reprezentativac Zlatan Ibrahimović biranim riječima je govorio o Beckhamu, svom novom saigraču u PSG-u.

“Vjerujem kako je njegovo dovođenje bila dobra stvar, jer, osim iskustva, ima puno drugih kvaliteta. Donosi nam nešto i u mentalnom aspektu, jer je vrlo jak mentalno. On je pravi pobjednik, i to je upravo ono što nam treba. Puno će nam pomoći”, kazao je Ibrahimović, koji se 20 golova vodeći strijelac Le Championnata.

“Potrebne su mu dvije sedmice kako bi bio fizički spreman. Poslije ćemo vidjeti šta će se dešavati. Može igrati zadnjeg veznog ili desno krilio, ali prvo mora zaslužiti da igra”, rekao je Ancelotti za francuske medije.

Prije nego što je došao na “Park prinčeva”, 37-godišnji nogometaš je trenirao s londonskim Arsenalom.

“Ne očekujem da igram svaku utakmicu i budem u startnoj postavi. To se mora zaslužiti. Prednost je što klub igra u Ligi prvaka (LP), a ja sam imao sreću u prošlosti osvojiti to takmičenje”, kazao je Beckham.

Na čelu tabele

PSG trenutno zauzima prvo mjesto u francuskom šampionatu sa 48 bodova, tri više od Lyona, koji ima utakmicu manje.

U prvoj utakmici 23. kola PSG je u petak navečer u gostima slavio kod Toulousea sa 4:0, a strijelci su bili Javier Pastore (4), Zlatan Ibrahimović (36), Mamadou Sakho (70) i Gregory van der Wiel (72).

U osmini finala LP-a PSG će se sastati sa španskom Valencijom, prvo u gostima 12. februara te u Parizu 6. marta.

Beckham je potvrdio da u PSG-u neće nista zarađivati i da će njegova primanja direktno ići u fond dečijje humanitarne organizacije.

Osvojio 21 trofej

Procjenjuje se da je Beckham od 2007. do 2012. godine u MLS ligi zaradio ukupno oko 255 miliona dolara.

“Becks” je tokom karijere igrao za Manchester United, Real Madrid, Milan i LA Galaxy, osvojivši ukupno 21 trofej, pri čemu šest naslova engleskog prvaka, jednu titulu u Primeri, te dvije u američkom MLS-u.

Bivši engleski reprezentativac je bio blizu prelaska u PSG prošlog januara, ali je odbio ugovor kojim bi dobijao 12 miliona dolara godišnje i ostao još jednu sezonu u Californiji.

Beckham je odigrao 115 utakmica za Englesku, što je rekord za igrača na bilo kojoj drugoj poziciji osim golmanske.

Izvor: Agencije