Benitez na udaru bivših igrača Chelseaja

Benitez je u srijedu kazao kako je iznenađen i uvrijeđen jer ga nazivaju „privremenim menadžerom“, te okrivio navijače da stvaraju lošu atmosferu (Reuters)

Bivši nogometaši engleskog premijerligaša Chelseaja pokazali su malo suosjećanja i simpatija za privremenog menadžera tima Rafaela Beniteza koji je najavio kako napušta klub krajem sezone, te kritizirao upravu i navijače „Plavaca“, objavila je agencija Reuters u četvrtak.

Umjesto toga, svi su stali u zaštitu bivšeg kluba, a nekadašnji odbrambeni igrač Jason Cundy je kazao kako je Benitez sam kriv za svoj neuspjeh na Stamford Bridgeu jer nije uspio kreirati atraktivan stil igre kojim bi pridobio navijače.

Bivši veznjak Craig Burley smatra kako Benitez i Chelsea trebaju čim prije krenuti odvojenim putevima, a iz kladionice William Hill daju čak i kvote da će francuski stručnjak napustiti londonsku ekipu prije subotnje utakmice Chelseaja sa West Bromwich Albionom u Premier ligi.

Neatraktivna igra

Iz ove kladioničarske kuće nametnuli su bivšeg menadžera kluba, a sada trenera španskog Real Madrida Josea Mourinha kao favorita lidera „Plavaca“ za novog, stalnog menadžera nakon još jedne sedmice u kojoj je sad bivši prvak Evrope imao dosta problema.

„Možda bi za sve bilo najbolje, naročito za klub i za Rafino zdravlje, da čim prije krenu različitim putevima“, kazao je Burley u četvrtak.

„Benitez nije sebi pomogao jer, da je Chelsea pobjeđivao i da je igrao atraktivno u proteklih nekoliko mjeseci, navijači bi se utišali. Problem je što tim nije igrao dobro“, istakao je Cundy, te dodao:

„Nikada mu nisu ni trebali nuditi posao. Iako imam malo suosjećanja prema njemu zbog svega kroz šta je prošao, nikako nije smio napasti vlasnika, kao ni navijače. Sa tim se niko ne može izvući.“

Benitez je u srijedu kazao kako je iznenađen i uvrijeđen jer ga nazivaju „privremenim menadžerom“, te okrivio navijače da stvaraju lošu atmosferu u klubu iz britanske prijestolnice.

„Ne mogu prihvatiti da je Benitez iznenađen zbog naziva privremeni menadžer jer, na kraju krajeva, i Avram Grant i Roberto Di Matteo su imali tu titulu i oba su doveli Chelsea do finala Lige prvaka“, odgovorio mu je Cundy.

“Luda” situacija

Pored što se morao nositi sa Benitezovim istupima nakon pobjede od 2:0 nad drugoligašem Middlesbroughom u srijedu u petom kolu FA kupa, Chelsea se našao na udaru žestokih kritika jer je izbrisao lik bivšeg menadžera Di Mattea sa murala na zapadnoj tribini stadiona.

Italijanski stručnjak je vodio klub do osvajanja Lige prvaka prošle sezone, što se desilo prvi put u historiji Chelseaja, da bi u novembru dobio otkaz, a doveden je Benitez.

„Prošlog ljeta sam kazao da je, ako Chelsea sezonu završi na trećem mjestu Premier lige i osvoji neki trofej, to bi bio dobar uspjeh. Di Matteo nije mogao napraviti više, a Benitez nije mogao biti bolji od toga, dok je stil igre daleko gori nego na početku sezone“, smatra Cundy.

On je kazao kako je u klubu situacija „luda“, te kako smatra da bi kapiten John Terry mogao postati iznenadni kandidat za mjesto menadžera.

Izvor: Agencije