Beograd: Navijači iz Hrvatske ostaju u zatvoru prije protjerivanja

Navijači
Hrvatski navijači su odmah po izricanju presude bili upućeni na izdržavanje kazne u zatvor u Padinskoj skeli (Al Jazeera)

Prekršajni žalbeni sud u Beogradu odbacio je žalbe navijača Hajduka iz Splita i potvrdio presudu kojom su osuđeni na po 15 dana zatvora i protjerivanje iz Srbije po isteku kazne, potvrđeno je u srijedu na tom sudu.

Skupini od 14 Hajdukovih navijača prekršajne kazne od po 15 dana zatvora, uz mjeru protjerivanja iz Srbije, izrečene su zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru za “nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje” i incidenata na benzinskoj crpki pored Beograda.

Od 14 osuđenih, na presudu ih se žalilo osam, žalbe su odbijene sedmorici, a presuda je ukinuta samo jednom malodobnom navijaču i on je odmah pušten iz zatvora, prenosi agencija Tanjug objašnjenje Prekršajnog žalbenog suda, kako prenosi Hina.

Uzeli robu vrijednu 1.700 eura

Oni su uhićeni po povratku iz Sofije, s utakmice Slavija – Hajduk, a Prekršajni sud u Beogradu ih je 4. kolovoza uputio na izdržavanje kazne u zatvor u beogradskom predgrađu Padinska Skela, jer žalba na odluku suda nije odlagala izvršenje kazne.

Istodobno im je izrečena zaštitna mjera jednogodišnjeg protjerivanja s teritorija Srbije, a bit će primijenjena odmah po isteku kazne.

Ostalih 13 navijača iz Hrvatske, koji su u tom prekršajnom postupku bili oslobođeni, odgovarali su za kaznena djela.

Nakon nagodbe s tužiteljstvom u Beogradu, priznali su krivnju za tešku krađu na benzinskoj crpki na proputovanju u Bugarsku, kada su uzeli robu vrijednu blizu 1.700 eura i nisu platili.

Spekulacije o putu u Bukurešt

Oni su kažnjeni uvjetno na po šest mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje, uz protjerivanje iz Srbije na dvije godine.

Beogradski mediji spekuliraju u srijedu o mogućem putu kojim će prolaziti “torcidaši” u Rumunjsku, budući da “Hajduk” u četvrtak u Bukureštu igra utakmicu s klubom  Steaua.

“Ostaje da se vidi kojim će putem navijači iz Hrvatske proći i kako će se ponašati”, piše portal B92.

Izvor: Agencije