Beograd: Protesti zbog rušenja u Savamali

Gotovo hiljadu građana okupilo se ispred Skupštine grada Beograda na protestnom skupu. Organizovala ga je grupa građana “Ne davimo Beograd”, zbog toga što se, kako kažu, iz izvještaja zaštitnika građana o rušenju objekata u beogradskom naselju Savamala, jasno vidi da je policija, odbijajući da izađe na pozive građana, direktno omogućila nepoznatim počiniocima da sruše objekte.   

Povorka velikog broja okupljenih građana na protestu “Maske su pale” u Beogradu krenula je prema Vladi Srbije gdje su još jednom predali svoje zahtjeve za smjenjivanje ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, vršioca dužnosti direktora policije Vladimira Rebića, gradonačelnika Beograda Siniše Malog, načelnika komunalne policije Nikole Ristića i predsjednika Skupštine Beograda Nikole Nikodijevića.

Okupljeni su nosili transparente “Sve je jasno samo istina se krije”, “Krimi grad”, “Videh samo oči u izbornoj noći”, “Moj mali je opasan, nosi fantomku u gradu”, a uzvikivali su i parole protiv gradonačelnika Beograda i predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Foto: Anadolija

Izvor: Al Jazeera i agencije