Beograđanka prijetila Tadiću i Dačiću

Boris Tadić je bio na meti prijetnji Beograđanke (AFP)

Jedna Beograđanka uhapšena je zbog upućivanja prijetećih pisama na adrese predsjednika Srbije Borisa Tadića i potpredsjednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Četrdesetogodišnja Zorica V. uhapšena je zbog ugrožavanja bezbjednosti državnih zvaničnika, a riječ je o osobi više puta liječenoj u ustanovama za mentalne bolesti.

Zorica V. je ranije prijavljivala da je ‘postavila’ nekoliko eksploziva i bombi, pa je i zbog toga privođena sudiji.

Ona je poslala ukupno 11 pisama od 17. do 30. januara, a prijetnje je upućivala predstavljajući se kao muškarac i ne potpisujući pisma, koja je slala iz raznih pošta u Beogradu.

Izvor blizak istrazi rekao je za beogradske Večernje novosti da je ona pisala, između ostalog, “da ima pištolj, koji je ostao od oca, da je ‘spreman’ da ga upotrebi, da redovno čisti oružje, da će se osvetiti ovom sistemu…”

Prijeteća pisma

Policija je u početku mislila da traga za muškarcem, a kada su otkrili identitet pošiljaoca prijetećih pisama, čekalo ih je iznenađenje.


Ivica Dačić [EPA]

Poslije nekoliko dana istrage policija je uspjela ući u trag pošiljaocu prijetećih pisama, a Zorica V. je uhapšena prošlog četvrtka.

Poslije dvodnevnog policijskog zadržavanja, predata je istražnom sudiji, koji joj je odredio pritvor do 30 dana, prenosi Srna.

Utvrđeno je da ona ne posjeduje nikakvo oružje, a već je hapšena i privođena zbog sličnih djela, tačnije zbog izazivanja panike.

Zorica V. je ranije prijavljivala da je “postavila” nekoliko eksploziva i bombi, pa je i zbog toga privođena sudiji.

“Ona je liječena u ustanovama za mentalne bolesti. Reč je o psihičkom bolesniku, ali, bez obzira na to, morali smo da postupimo po zakonu”, rekao je izvor lista.

Izvor: Agencije