Berlusconi prodao Milan Kinezima

Berlusconi je bio na čelu Milana od 1986. (EPA)

Nekadašnji talijanski premijer i dugogodišnji predsjednik Milana Silvio Berlusconi potvrdio je u utorak da je prodao slavni klub kineskim investitorima.

“Da, prodao sam Milan. Međutim, želim da novi vlasnici u iduće dvije godine potroše 400 milijuna eura na transfere. Oni su važna organizacija s državnim kapitalom. Prodao sam Milan grupi koja klub može vratiti na prvo mjesto u Italiji, Europi i svijetu”, rekao je Berlusconi, kako prenosi Tanjug.

Berlusconi je bio na čelu Milana od 1986. godine, a ‘Rossoneri’ su u tom razdoblju osvojili 29 trofeja, od čega pet u Ligi prvaka i osam u Seriji A.

Bez velikih trofeja

Ipak, u posljednje vrijeme nema rezultata na toj razini – poslednji Scudetto osvojen je 2011., a posljednji trijumf u Ligi prvaka bio je 2007. godine.

Krajem travnja talijanski list Tuttosport prenio je da je Berlusconi dogovorio prodaju kluba investitorima iz Kine za sedamsto milijuna eura.

Mediji na Apeninima tada su spekulirali kako su dva imena u ‘igri’ – najbogatiji Kinez Jack Ma i Robin Li, također jedan od najmoćnijih ljudi u azijskoj državi.

Izvor: Agencije