Bez pobjednika u oba susreta Lige prvaka

U prvom susretu osmine finala nogometne Lige prvaka Paris Saint-Germain i Chelsea su na Parku Prinčeva odigrali 1-1.

Gosti su poveli golom Branislava Ivanovića u 36. minuti, a izjednačio je Edison Cavani u 55. minuti. Uzvrat je 11. marta na stadionu Stamford Bridge.

PSG je bolje otvorio utakmicu i prvu priliku imao je u 11. minuti kada je Edison Cavani ubacio u kazneni prostor, a Blaise Matuidi dobro pucao glavom, ali je Thibaout Courtois bio spreman. PSG je u nastavku imao još dvije izgledne prilike, no belgijski vratar je odlično reagirao na udarce Zlatana Ibrahimovića u 13. i Cavanija u 33. minuti.

Želja za igrom

Gosti u prvih 45 minuta nisu pokazivali previše želje za igru prema naprijed, no ipak su postigli pogodak u 36. minuti. Bio je to i jedini udarac ‘Bluesa’ prema vratima francuskog prvaka u prvom dijelu. Zanimljivo, u akciji su sudjelovali braniči Chelsea. John Terry je ubacio pred gol, Gary Cahill je petom produljio loptu, a Branislav Ivanović glavom svladao Salvatorea Sirigua.

PSG je u drugom dijelu zaigrao odlučnije i takva igra se isplatila već u 55. minuti kada je Cavani izjednačio. Matuidi je sjajno ubacio, a Urugvajac zabio glavom svoj šesti pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Četiri minute kasnije PSG je mogao i do vodstva. Ibrahimović je sjajno probio englesku obranu i pucao, no Courtois je odlično obranio.

Na odbijanac je natrčao Lavezzi i opalio, no lopta je pogodila Azpilicuetu ispred praznog gola. U 66. minuti je zaprijetio i David Luiz, no ‘jedinica’ Bluesa je ponovo bila na mjestu. Možda i najbolju priliku na utakmici imao je Cavani u 81. minuti, no pucao je pored gola. Urugvajac je sam sebi složio priliku, no nije najbolje reagirao.

U sudačkoj nadoknadi zaprijetio je i Ibrahimović, no sjajni Courtois je još jednom obranio.

PSG je ovom utakmicom produžio niz bez domaćeg poraza u Europi na 33 utakmice. PSG i Chelsea su međusobno igrali i prije godinu dana, ali u četvrtfinalu. PSG je u Pariz slavio 3-1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2-0 i zbog više golova u gostima prošao dalje. Ključni gol je zabio Demba Ba u 87. minuti.

Neutralni teren

U drugom susretu večeri, favorizirani Bayern nije uspio na neutralnom terenu poraziti ukrajinski Shakhtar.

Meč je završen rezultatom 0:0.

Bavarci su u posljednjih 25 minuta igrali sa deset igrača, nakon što je Xabi Alonso zaradio dvije javne opomene. Bayern će prolazak u četvrtfinale tražiti na Allianz Areni u Minhen.

PSG – CHELSEA 1-1

PARIZ. Stadion Park Prinčeva – 48,712 gledatelja; Sudac: Cuneyt Cakir (Turska)

Strijelci: 0-1 Ivanović (36), 1-1 Cavani (55)

Žuti kartoni: Van der Wiel, Verratti / Ivanović, Fabregas

Crveni kartoni:

PSG: Sirigu – Van der Wiel, Silva, Marquinhos, Maxwell – David Luiz, Matuidi, Verratti – Lavezzi (od 81. Pastore), Ibrahimović, Cavani

CHELSEA: Courtois – Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta – Matić, Ramires, Fabregas (od 84. Oscar) – Willian (od 79. Cuardado), Hazard, Costa (od 82. Remy)

ŠAHTAR DONJECK – BAYERN MUENCHEN 0-0

Pred 34.000 gledatelja u Areni Lavov sudio je Alberto Undiano iz Španjolske.

Crveni karton: Xabi Alonso (Bay, 65)

ŠAHTAR: Pjatov – Srna, Kucher, Rakitskij, Ševčuk – Douglas Costa (Marlos 78), Fred, Fernando, Taison (Wellington Nem 84) – Teixeira, Luiz Adriano (Gladkyy 89)

BAYERN: Neuer – Rafinha, Boateng, Alaba, Bernat – Götze (Lewandowski 75), Xabi Alonso, Schweinsteiger – Robben, Müller (Badstuber 70), Ribéry

Izvor: Agencije