BiH protiv ‘Slonova’ bez Bičakčića i Lulića

Najmlađi navijači prate svaki korak svojih ljubimaca, pobjeda im je važna, ali još su im važniji potpisi najboljih igrača BiH na majicama (NFSBiH)

Piše: Ivica Puljić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u petak navečer po lokalnom, odnosno u ranim jutarnjim satima u subotu po europskom vremenu odigrati prijateljski duel protiv Obale Bjelokosti na stadionu “Edward Jones Dome” u američkom St. Louisu uoči nastupa na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Ako bude kiše krov će biti zatvoren, kao što je bio i na posljednjem treningu, na kojem bh. selektor Safet Sušić još nije našao najbolju jedanaestoricu.

“Već u startu imam dva igrača koji sigurno neće igrati. To su [Ermin] Bičakčić i [Senad] Lulić. Tek poslije utakmice koju igramo 8. ili 9. juna protiv druge ekipe Santosa otprilike ću znati koja će ekipa igrati protiv Argentine. Možda ću znati, mada ja neke dileme uvijek ostavim za kraj”, kaže Sušić.

Vedad Ibišević je spreman i zdrav. Respektira suparnika i kaže da neće biti lako igrati protiv takve ekipe.

“Obala Slonovače je jako dobra ekipa, s puno dobrih individualaca, na čelu s [Didierom] Drogbom i [Yaya] Toureom”, ističe napadač Stuttgarta.

Drogba, jedan od najboljih svjetskih napadača u posljednjem desetljeću, dobro poznaje nogometaše iz bh. reprezentacije.

“Zaista sam sretan što ću igrati protiv [zeta] Hajrovića, mog klupskog druga. Isto tako, igrat ćemo protiv sjajnih igrača kao što su Edin Džeko i [Miralem] Pjanić, kao i ostali. To je jako dobra ekipa. Ako su se kvalificirali za SP, to znači da su jedna od najboljih ekipa na svijetu. To su zaslužili i želim im sve najbolje”, istakao je napadač turskog Galatasaraya.

Potpisi za najmlađe

On je poručio kako su misli stanovnika njegove zemlje sa nastradalima u poplavama u Bosni i Hercegovini.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovie ističe da je ta tragedija dodatni motiv za cijelu ekipu.

“Ne bi trebalo da razočaramo ljude koji puno vjeruju u nas. Imamo i motiv više. To je ova nesreća koja nas je zadesila. Možda bi naši dobri rezultati, naše dobre igre, mogli malo ublažiti sav taj bol koji je nanesen našem narodu. Mi to imamo u glavi i mi ćemo dati sve od sebe da ne razočaramo nikoga”, kaže Sušić.

I navijači reprezentacije Bosne i Hercegovine u SAD-u isto misle, očekuju dobre igre i dobre rezultate.

“Ono što bh. zajednica u Sjedinjenim Državama očekuje, bez obzirana to koja se utakmica igra, jeste pobjeda. Samim tim i ja očekujem pobjedu ovdje”, rekao je Amir Hotić, stanovnik St. Louisa.

Najmlađi navijači prate svaki korak svojih ljubimaca. Pobjeda im je važna, ali još su im važniji potpisi najboljih bh. igrača na majicama.

Amer i Nedžad govore kako imaju potpise od Džeke, Pjanića, Sejada Salihovića…

Oni su rođeni u SAD-u, a upravo su kroz nogomet najviše naučili o zemlji svojih očeva i majki.

Izvor: Al Jazeera