BiH rezultatom 5:0 slavila protiv Gibraltara

BiH je tokom cijelog meča imala inicijativu i bila dominantnija ekipa na terenu (Fena)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala je ekipu Gibraltara rezultatom 5:0 u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Za BiH su pogađali Vedad Ibišević dva puta u 4. i 43, Avdija Vršajević u 52, Edin Višća 56, a konačan rezultat je postavio u sudijskoj nadoknadi Bičakčić.

BiH je tokom cijelog meča imala inicijativu i bila dominantnija ekipa na terenu, uprkos malim poteškoćama u realizaciji u prvom poluvremenu.

Apsolutni favorit

Za veće vodstvo dobre prilike su imali Armin Hodžić, Ermin Bičakčić te Edin Višća, dok su gosti zaprijetili preko Casciaroa u 16. minuti ali njegov šut ispred gola izblokirao je Ervin Zukanović.

U drugom poluvremenu su ‘Zmajevi’ imali apsolutnu kontrolu na utakmici i nekoliko dobrih prilika, nakon što su igrači Gibraltara fizički u potpunosti ‘pali’.

Izabranici Mehmeda Baždarevića opravdali su ulogu apsolutnog favorita i ostvarili treću pobjedu u kvalifikacijskom ciklusu.

Bh. reprezentacija je ostala nesavladana u takmičarskim utakmicama na domaćem terenu. S druge strane, Gibraltar je izgubio svih dosadašnjih 15 kvalifikacijskih utakmica.

Na ljestvici u grupi H vodi Belgija s 12 bodova, dok se BiH s 10 bodova izjednačila s Grčkom. 

1 Belgija 12
2 BiH 10  
3 Grčka 10  
4 Kipar 4   
5 Estonija 4   
6 Gibraltar 0   

Izvor: Agencije