Bilićev West Ham pobijedio Arsenal na startu prvenstva

'Ovu pobjedu ću dugo pamtiti', kazao je Bilić, koji je ove sezone preuzeo West Ham (Getty Images)

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić slavio je u svojoj prvoj utakmici Premijer lige na klupi West Hama u kojoj je, gostujući na Emiratesu, njegova ekipa pobijedila favorizirani Arsenal rezultatom 2:0.

Bilić je iznenadio svog slavnog kolegu Arsenea Wengera i neočekivano došao do pobjede kod gradskog suparnika pogocima Cheikhoua Kouyatea (43) i Maura Zaratea (57).

“Ovo je doista posebna pobjeda i za mene i za moju momčad koja sada ima start prvenstva kao iz snova”, kazao je Bilić nakon iznenađujuće pobjede.

Pred 60.000 gledatelja “čekićari” su poveli krajem prvog dijela zgoditkom Kouyatea, koji je došao prije do lopte od novoga vratara Arsenala Petera Cecha, a češki vratar krivac je za drugi pogodak kada nije dobro reagirao na udarac Zaratea.

Wenger: Slučajnost koja se nije mogla izbjeći

Arsenal nije uspio doći ni do počasnog zgoditka, a Bilić je ovom velikom pobjedom na startu sezone ušutkao kritičare nakon što je ispao u europskoj ligi od rumunjske Astre.

“Pobijedili smo momčad koja je među favoritima za osvajanje naslova prvaka. K tome, ovo je bio i gradski derbi, pa stvarno možemo slaviti ovu pobjedu koju ću osobno dugo pamtiti”, kazao je Bilić, koji je ove sezone preuzeo West Ham.

Trener Arsenala Wenger poraz je nazvao “slučajnim”.

“West Ham je već odigrao nekoliko utakmica u pretkolu Europske lige i to se dobro osjetilo na terenu. Jednostavno su fizički bili bolji od mojih igrača. Ovaj poraz boli, ali to je tek početak i slučajnost koja se nije mogla izbjeći”, kazao je Wenger.

Bilićev West Ham u drugom kolu, koji se igra 15. kolovoza, dočekuje Leicester City.

Izvor: Agencije