Blair: Generacije će žaliti zbog Brexita

Blair traži od svoje Laburističke partije da se priključi borbi za zaustavljanje Brexita (Reuters)

Bivši britanski premijer Tony Blair rekao je danas da vrijeme curi za zaustavljanje Brexita, koji će “torpedovati Britaniju i zbog čega će žaliti generacije koje dolaze” i pozvao laburiste da se usprotive tom procesu.

Blair, laburistički premijer od 1997. do 2007, rekao je da će Britanija postati siromašnija i slabija i upozorio da premijerka Theresa May nije riješila nijedan problem u vezi sa statusom Sjeverne Irske nakon Brexita, prenosi Reuters.

“Pravimo grešku koju savremeni svijet ne može shvatiti i generacije u budućnosti neće nam oprostiti”, naglasio je Blair u tekstu objavljenom na njegovom sajtu.

“Godina 2018. bit će posljednja šansa da se osigura da su predloženi novi odnosi s Evropom bolji od postojećih”, istakao je Blair.

Borba za zaustavljanje Brexita

On traži od Laburističke partije da se priključi borbi za zaustavljanje Brexita.

Više od godinu i po nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napusti EU Britanci su i dalje duboko podijeljeni u vezi s odnosom prema Brexitu.

Oni koji podržavaju Brexit smatraju da Blair takvim stavom nanosi štetu i britanskim pregovorima s EU-om i volji ljudi, navela je britanska agencija.

Izvor: Agencije