Boeing prvu evropsku tvornicu otvara u Britaniji

Boeing, Tvornica, Avioni, Zrakoplovi
Podaci za april su oštro revidirani naniže i pokazuju pad za 1,2 posto (Reuters)

Američka kompanija Boeing odlučila je u Velikoj Britaniji otvoriti svoju prvu europsku tvornicu, priopćio je u petak američki proizvođač zrakoplova.

Pogon, čija će izgradnja koštati 20 milijuna funti (23 milijuna eura), zapošljavat će 30 ljudi i bit će smješten u Sheffieldu, na sjeveru Engleske, prenosi agencija AFP.

Angažiranje radnika, kako je priopćeno, počet će od iduće godine, a iz tvornice će se isporučivati dijelovi za krila uskostrupnog putničkog zrakoplova 737 i širokotrupnog 777.

Trumpovo upozorenje

“Naša odluka da pokrenemo proizvodnju komponenti visoke vrijednosti u Ujedinjenom Kraljevstvu zaokret je u našem angažmanu i novi primjer Boeingove posvećenosti rastu u Velikoj Britaniji, čime podržavamo dugoročni prosperitet zemlje”, navodi se u priopćenju Michaela Arthura, predsjednika kompanije Boeing Europa, prenosi Tanjug.

Najnovije priopćenje dolazi nakon što je američki predsjednik Donald Trump nedavno upozorio američke kompanije da ne sele proizvodnju u inozemstvo zato što bi se pri uvozu u SAD mogle suočiti s visokim porezima, podsjeća AFP.

Izvor: Agencije