Bombardirana bolnica Ljekara bez granica

U zračnim udarima pod vodstvom Saudijske Arabije u utorak je pogođena jemenska bolnica koju vode Liječnici bez granica, objavila je ta organizacija.

Radi se o najnovijem bombardiranju civilne mete u sedmomjesečnoj zračnoj kampanji u Jemenu.

“Bolnica Liječnika bez granica u Saadi u Jemenu bila je meta nekoliko napada prošle noći, a pacijenti i osoblje bili su unutar zgrade”, objavila je organizacija na Twitteru u utorak.

Jemenska državna novinska agencija Saba citirala je direktora bolnice Heedan, koji kaže da je u napadu ranjeno nekoliko osoba.

“Zračni napadi rezultirali su rušenjem cijele bolnice sa svime što je bilo unutra – opremom i medicinskim potrepštinama te srednje opasnim ranjavanjem nekoliko osoba”, rekao je liječnik Ali Mughli, kako prenosi Hina.

Žrtve u Kunduzu

Saba je objavila da je izvedeno još nekoliko zračnih udara na obližnju školu za djevojke i oštećeno nekoliko civilnih nastambi.

Agencija Reuters navodi da, za sada, nije moguće potvrditi izvještaj jemenske agencije, jer glasnogovornik arapske koalicije nije dostupan za komentar, prenosi Tanjug.

Drugi put ovog mjeseca zgrada Liječnika bez granica pogođena je u ratnoj zoni.

Njihovu bolnicu u afganistanskom gradu Kunduzu bombardirale su američke snage 3. listopada, kada je ubijeno oko 30 osoba.

Saudijska Arabija i druge zemlje Perzijskog zaljeva od kraja ožujka provode zračne udare kao pomoć jemenskoj Vladi, koja se povukla pod naletom šiitskih pobunjenih Husija, koji su krajem prošle godine zauzeli prijestolnicu Sanu.

Izvor: Al Jazeera i agencije