Oglasi

Božo Petrov prijavljen zbog sukoba interesa

Predsjednika Hrvatskog sabora terete da je, kao gradonačelnik Metkovića, imenovao svog šogora u nadzorne odbore lokalnih poduzeća.
Čelnik Mosta već je bio prijavljen zbog istodobnog obavljanja posla liječnika, zastupnika, potpredsjednika Vlade i predsjednika SaboraPixsell / Patrik Macek

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova.

Na teret mu se stavlja da je, dok je bio gradonačelnik Metkovića, svog šogora Peru Jerkovića imenovao za predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda.

Povjerenstvo smatra da se dužnosnik, sukladno načelima djelovanja, ne smije koristiti svojom javnom dužnošću za osobni probitak i probitak osoba s kojima je povezan.

Već bio prijavljivan

Zbog toga je pokrenut postupak protiv Petrova, zbog moguće povrede zakona tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Metkovića, koja proizlazi iz propusta zaštite vlastite vjerodostojnosti, nepristranosti i povjerenja građana.

Petrov je bio prijavljen Povjerenstvu i zbog istodobnog obavljanja posla liječnika specijalista u zdravstvenoj ustanovi za medicinu rada te dužnosti zastupnika, potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora.

U tom slučaju postupak nije pokrenut zato što je utvrđeno da posao liječnika koji je Petrov obavljao u Metkoviću od 29. prosinca 2015. do kraja 2016. godine nije bio u takvom opsegu da bi ga se moglo smatrati redovitim i stalnim zanimanjem.

Izvor: Agencije