Božović napustio klupu Crvene zvezde

Božović je poručio da odluku nije donio na brzinu (Al Jazeera)

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović podnio je danas ostavku na tu funkciju i poručio da odlazi jer ekipa nema realne šanse da odbrani šampionsku titulu tri kola prije kraja.

Božović je na vanrednoj konferenciji za medije, dan poslije poraza na Voždovcu (3:2), potez obrazložio da igrački kadar mora da se prodrma kako bi barem osvojio Kup Srbije.

“Saopštavam da nisam više trener Crvene zvezde, odgovoran sam za rezultate. Moram da budem pošten prema sebi i drugima. Cilj je bila dupla kruna, nismo blizu toga, i moram da napravim stres u ekipi. Odlaskom trenera mora da se prodrma tim”, rekao je Božović.

On je poručio da odluku nije donio na brzinu. 

“Svejedno je da li čovek ide sad ili na kraju. Nisam optimista po pitanju titule, iako je sve moguće. Trofej Kupa Srbije je realan. Pričao sam sa upravom i svi su shvatili da nema smisla da me odgovaraju od toga. Igrači iz ovoga moraju da izađu jači. Objektivno, Partizan igra dobro ove sezone i ne mislim da će ispustiti prednost”, rekao je Božović.

Partizan u vodstvu na tabeli

Na pitanje da li bi drugačije poteze povlačio u prethodnom periodu, odgovorio je: “Pametan se čovek uči na svojim greškama, a budala na svojim. Igrači me nisu razočarali, borili su se, a oni koji kažu da ekipa nije spremna su zlobni”, naveo je Božović.

Kako je naglasio, za dvije godine koliko je u klubu sa svima je imao sjajnu saradnju, odbacivši špekulacije da nije u dobrim odnosima sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem.

“Sa Terzićem sam u izvanrednim odnosima, kao i sa svima. Odlično smo sarađivali, a ostalo su nagađanja da nismo dobri. Imao sam njegovu potpunu podršku i ispunio je mnoge moje želje”, zaključio je Božović.

Božović je prošle sezone dominantno osvojio titulu prvaka Srbije sa Zvezdom i ove je skoro cijeli šampionat bio na čelu tabele, ali tri kola prije kraja, posle kiksa na Voždovcu, Partizan ima tri boda više.

Izvor: Agencije