Branimir Glavaš se vraća u pritvor

Glavaš tvrdi da o odluci nije službeno obaviješten, ali čeka da bude priveden u zagrebački zatvor Remetinec (Pixsell)

Branimir Glavaš vraća se u pritvor. Prema neslužbenim informacijama, Vrhovni sud Hrvatske prihvatio je žalbu zagrebačkog Županijskog odvjetništva.

Preinačeno je rješenje Županijskog suda te je opet određen istražni zatvor Glavašu. Na svom Facebook profilu Glavaš je objavio kako je upravo takvu informaciju dobio od novinara jednog hrvatskog dnevnog lista.

Tvrdi da nije o tome službeno obaviješten, ali čeka da bude priveden u zagrebački zatvor Remetinec.

Na predizbornom skupu

Neslužbenim, ali pozdanim informacijama, o preinaci rješenja u slučaju Glavaš, barata i njegov odvjetnik Veljko Miljević.

Potvrdio je za Al Jazeeru da je Glavaš na predizbornom skupu u Baranji. 

“Tako da je ta odluka Vrhovnog suda pravomoćna i izvršna, tako da čim bude uručena Glavašu, u ranim satima Županijski sud će ispostaviti dovedbeni nalog i dovest će se u Remetinec. Eventualno će im se javiti kasno navečer. Rekao sam da ćemo iza osam sati imati službene obavijesti, a a onda ćemo po njima moći postupiti”, rekao je Miljević.

Osuđen zbog mučenja i ubojstava 

Glavaš je osuđen na osam godina zatvora zbog mučenja i ubojstava civila u Osijeku 1991. godine.

U vrijeme izricanja presude napustio je Hrvatsku i dio kazne odslužio u Bosni i Hercegovini.

No, Ustavni je sud u siječnju ove godine djelomično usvojio njegovu tužbu, pravomoćna presuda je ukinuta i predmet je vraćen Vrhovnom sudu na ponovno odlučivanje.

Glavaš se tada vratio u Hrvatsku, smatrajući da pravomoćnu presudu neće morati čekati u pritvoru, budući da je tamo proveo više od pet godina, što je zakonom određen maksimalni period.

Izvor: Al Jazeera