Brazil u polufinalu Mundijala

Brazil će u polufinalu igrati protiv Njemačke (AP)

U susretu četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva Brazil je u Fortalezi pobijedio Kolumbiju 2-1, izborivši plasman u polufinale.

‘Selecao’ je poveo u sedmoj minuti golom kapetana Thiaga Silve nakon Neymarove asistencije, a domaćin je prednost povisio u 69. minuti golom Davida Luiza iz slobodnog udarca.

Prvi pogodak u ovom meču Kolumbijcima je donio vodeći strijelac prvenstva James Rodriguez golom iz kaznenog udarca deset minuta prije kraja susreta. Bio je to njegov šesti pogodak na Mundijalu. 

Brazil će u polufinalu igrati protiv Njemačke, koja je u Rio de Janeiru pobijedila Francusku 1-0 golom Matsa Hummelsa u 13. minuti. Utakmica je na rasporedu 8. jula u Belo Horizonteu.

Preostali susreti

Brazilu je ovo prvo polufinale nakon dva uzastopna neuspjeha u Njemačkoj (2006) i Južnoj Africi (2010), ali i 11. polufinale u historiji.

Kolumbijske igrače može utješiti što je već sam plasman u četvrtfinale najveći uspjeh u historiji ‘Los Cafeterosa’, prenose agencije.

Preostala dva susreta četvrtfinala na rasporedu su u subotu, a sastaju se Argentina – Belgija, te Holandija – Kostarika.

Izvor: Agencije