Brennan: Trumpovo ponašanje je sramotno

Brennan je "duboko ožalošćen i gnjevan zbog Trumpovog samoveličanja, vrijednog svakog prezira" (Reuters)

Bivši direktor CIA-e John Brennan ocijenio je danas da bi novi američki predsednik Donald Trump trebalo da se stidi zbog svog ponašanja u sjedištu Centralne obaveštajne agencije SAD-a.

Brennan je, u saopštenju koje je objavio njegov bivši pomoćnik Nick Shapiro, istakao da je “duboko ožalošćen i gnjevan zbog Trumpovog samoveličanja, vrijednog svakog prezira, pred Memorijalnim zidom heroja CIA-e”, prenosi AP.

Tokom obraćanja agentima CIA-e, Trump je kazao da su mediji izmislili njegovu svađu s obavještajnim agencijama.

Novi američki predsjednik je rekao da u CIA-i rade “jedinstveni i sjajni ljudi” i da bi taj posao vrlo malo ljudi moglo raditi.

“Znam da ponekad niste dobili podršku koju ste željeli, ali ja vas zaista podržavam”, poručio je Trump, a prenosi Reuters.

Rat s medijima

On je agentima rekao da je “1.000 posto” uz njih, te da vodi stalni rat sa medijima, koji su “među najneiskrenijim ljudskim bićima na planeti”. 

“Nismo koristili prave sposobnosti koje imamo, sputani smo. Moramo se riješiti grupe Islamska država. Radikalni islamski terorizam mora biti iskorijenjen, to je zlo”, kazao je Trump.

Američki predsjednik rekao je agentima CIA-e da je njegov kandidat za šefa te agencije, Mike Pompeo, bio jedini čovjek koji odgovara tom poslu te naglasio da je to vjerovatno njegova najbitnija nominacija.

Izvor: Agencije