Britanija upozorila na moguće napade u Turskoj

Turistima savjetuju da izbjegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula (EPA)

Vlada Velike Britanije upozorila je svoje građane da u Turskoj postoji velika opasnost od terorističkih napada, zbog čega ih savjetuje da izbjegavaju tu zemlju.

U Vladinom priopćenju turiste upozoravaju da se odlaskom u popularna odredišta izlažu potencijalnim terorističkim napadima, prenose britanski mediji.

Turistima savjetuju da izbjegavaju velike gužve u gradovima poput Istanbula i podsjećaju da će se u toj državi predsjednički i parlamentarni izbori održati 24. lipnja, što može pokrenuti brojne prosvjede diljem Turske.

Britanska Vlada upozorila je i da se ne putuje u mjesta koja se nalaze blizu granice sa Sirijom, kao i da su napadi mogući na jugu i istoku zemlje te u Ankari i Istanbulu.

Turističke destinacije u opasnosti

“Terorističke skupine, uključujući ISIL [Islamska država Irak i Levent], javno su prijetile napadima na značajne turističke lokacije”, navodi se u priopćenju.

Najugroženiji je aviopromet, upozoravaju britanske vlasti, zbog čega se britanskim državljanima savjetuje da u potpunosti surađuju s aerodromskim osobljem.

“Budite oprezni, pratite savjete lokalnih organa sigurnosti, pratite medijske izvještaje i nastavite s ažuriranjem ovog savjetovanja za putovanja”, navodi Foreign Office.

Izvor: Agencije