Brleković: Zdravko Mamić je gospodar HNS-a

Bivši potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković tvrdi da su uzrok nereda hrvatskih navijača na Evropskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj  zamršeni odnosi HNS-a, politike i dijela navijača.

“Mnogo se ovih dana u Hrvatskoj govori o tome kako ljude treba uhapsiti, procesuirati, kazniti. Sigurno da oni zaslužuju rigorozne kazne, ali ako se na ova druga dva polja ništa ne napravi, o čemu sam govorio, onda je pitanje samo trenutka kada će se to ponoviti“, kazao je Brleković za Al Jazeeru.

On je komentirao i ulogu Zdravka Mamića u Hrvatskom nogometnom savezu i općenito u hrvatskom nogometu. Mamić se za vrijeme utakmice Hrvatska-Češka, na kojoj su se neredi i desili, nalazio u svečanoj loži stadiona u St. Etienneu.

‘Gospodar HNS-a’

Nakon završetka utakmice na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj se vidi Mamić kako nešto dovikuje hrvatskom selektoru Anti Čačiću.

“Zdravko Mamić je potpredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, a ne samo član, i neprikosnoveni gospodar Hrvatskog nogometnog saveza. On zapravo upravlja Hrvatskim nogometnim savezom. Sigurno da je tu njegova uloga bitna i značajna. Gro ovih nezadovoljstava prema Hrvatskom nogometnom savezu, prvo proizlazi iz dvije navijačke skupine. To su Bad Blue Boysi (BBB) koji se ne mire s takvim stanjem u Dinamu, ne ulazeći u to tko je tu više, a tko manje u pravu. I druga je navijačka skupina Torcida, koja smatra da je Hajduk i cijela Dalmacija na neki način u neravnopravnom i podređenom položaju u nogometu, da HNS djeluje netransparentno, da HNS privilegira i preferira određene klubove i pojedince. Da Savez ne pripada svim nogometašima i svim klubovima u Hrvatskoj i pribjegli su, eto tako, zaista radikalnim metodama borbe, za te ciljeve, za koje se bore, i onda se dešavaju ovakve sramote koje su se dogodile“, kazao je Brleković.

Evropska fudbalska asocijacija UEFA je izrekla kaznu HNS-u u iznosu 100.000 eura nakon incidenata koji su se desili na utakmici između Hrvatske i Češke.

Savez je također kažnjen zabranom prodaja ulaznica određenoj grupi navijača do kraja turnira u Francuskoj.

Izvor: Al Jazeera