Budak: Ministarstvo koči reformu školstva

Najavljeni su protesti zbog spora o reformi školstva (Al Jazeera)
Stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja u Hrvatskoj, čiji je dio i kurikularna reforma – potvrdilo je da cijeli projekt kasni dijelom i zbog nezainteresiranosti resornog ministarstva. 
 
Čelnik Povjerenstva Neven Budak, u izvješću koje je uputio ministru Predragu Šustaru, ističe da 201 mjera, od njih ukupno 340 predviđenih strategijom još nije ni započeta, a najveći dio odnosi se na mjere u nadležnosti Ministarstva. 

Povjerenstvo je time podržalo voditelja ekspertne skupine za izradu kurikuluma Borisa Jokića, koji je prošli tjedan podnio ostavku zbog uplitanja politike u struku.

Traži se ostavka ministra

Jokićev povratak, ali i ostavku ministra, traži nevladina inicijativa “Hrvatska može bolje”, koja u Zagrebu i desetak drugih gradova, zbog kočenja kurikularne reforme u srijedu održava velike prosvjede.

“Nezainteresiranost vlade, one prošle, se nastavila i sa nezainteresiranosti ove sadašnje Vlade. Ne samo da nismo uspostavili kontakt i sa ministarstvom, nego nismo uspjeli uspostaviti kontakt i sa Uredom premijera”, rekao je Budak.
 
Nikola Baketa, iz Inicijative “Hrvatska može bolje” je rekao kako ministar Šustar treba pokazati političku odgovornost, a ne samo stranačku, te podnjieti ostavku. 
 
Izvor: Al Jazeera