Bugarska kompanija kupila 99,79 posto Telekoma Albanija

Očekuje se da će finansijska transakcija biti završena u prvoj polovini 2019. godine (EPA)

Bugarska kompanija “Albanija Telekom Invest AD” kupila je od grčke OTE grupe Telekom Albaniju (TAL), drugog po veličini albanskog operatera mobilne telefonije, izvjestio je portal exit.al.

Nakon višemjesečnih pregovora, grčka grupa OTE, koja posjeduje gotovo sve akcije TAL-a, danas je objavila da je bugarska kompanija kupila od nje 99,79 posto dionica za 50 miliona eura, navodi se u vesti.

“Albanija Telekom Invest AD” je u vlasništvu bugarskog biznismena Spasa Ruseva i albansko-bugarskog investitora Elvina Gurija, dodaje portal exit.al, prenosi Tanjug.

Očekuje se da će finansijska transakcija biti završena u prvoj polovini 2019. godine.

‘Srbijanski privrednici dobrodošli u Albaniji’

Spas Rusev je od 2015. godine glavni akcionar Vivacoma, vodeće telekomunikacione kompanije u Bugarskoj.

Prije nekoliko mjeseci, Telekom Srbija je s ponudom od 60 miliona eura bio glavni kandidat za kupovinu Telekoma Albanija, napominje albanski portal i dodaje da su, međutim, “premijer (Edi) Rama i zvaničnici Ministarstva saobraćaja i infrastrukture najavili da neće prihvatiti ponudu srbijanske kompanije”.

“Srbijanski privrednici su dobrodošli u Albaniji, ali ne i u ovom strateškom sektoru”, rekao je Rama u oktobru 2018, podsjeća portal exit.al.

Izvor: Agencije