Oglasi

Bundesrat odbio Vladin zakon o sigurnosti zemalja Magreba

Zakonom bi Alžir, Maroko i Tunis bili proglašeni sigurnim zemljama i time bi se olakšala deportacija migranata iz tih zemalja.
Thomas de Maiziere, Ministar unutarnjih poslova, NjemačkaDe Maizière je izrazio žaljenje zbog ishoda glasanja i optužio neke savezne pokrajine za političke kalkulacijeEPA

Bundesrat, gornji dom Parlamenta Njemačke, u kojem su predstavnici saveznih pokrajina, odbacio je u petak Vladin prijedlog zakona kojim bi Alžir, Maroko i Tunis bili proglašeni "sigurnim zemljama", čime bi se olakšala deportacija migranata iz tih zemalja.

Ministar unutarnjih poslova Njemačke Thomas de Maizière izrazio je žaljenje zbog ovakvog ishoda glasovanja u Bundesratu, optuživši neke savezne pokrajine za "političke kalkulacije".

Maiziere: Kontraproduktivan signal

Prema njegovim riječima, predstavnici Zelenih snose najveću odgovornost za to što je odbijen zakon, koji bi bio važan temelj za "zaustavljanje ilegalne migracije", prenosi Tanjug od agencije AP.

De Maizière je rekao da državljani ove tri zemlje Magreba gotovo nikad ne dobivaju azil kao izbjeglice koje bježe od rata te da je apsolutno kontraproduktivno da se pošalje ovakav signal umjesto da se to pitanje riješi.

Bundestag je prošle godine podržao ovaj zakon.

Izvor: Agencije